NavMenu

Tivat među 10 najboljih kongresnih destinacija

Izvor: Mina Subota, 18.09.2021. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Tivat je uvršten u top deset najboljih kongresnih destinacija (MTLG) u ovoj godini u kategoriji M, koja podrazumijeva kapacitet do 1,2 hiljade učesnika.

- U top deset u ovoj kategoriji Tivat je jedina destinacija iz Crne Gore sa ocjenom 4,04 od pet - navodi se u saopštenju Turističke organizacije (TO) Tivta.

U toj kategoriji su se za ovu godinu, pored Tivta, našli Dubrovnik, Split, Rovinj, Opatija i Šibenik u Hrvatskoj, Portorož i Bled u Sloveniji i Zalfelden, Šladming, Klagenfurt i Vila u Austriji.

Marketinška agencija Toleranca iz Slovenije je prije deset godina razvila sistem ocjenjivanja kongresnih destinacija uz pomoć originalne matrice MTLG - Meetologue, kroz koju je predstavljena realna ponuda kongresnih destinacija.

- Ova evaluacija predstavlja najopsežniji sistem ocjenjivanja destinacija. Ne zasniva se samo na broju kongresnih događaja, već se dubinski bavi analizom ostalih faktora, uključujući prirodne i kulturne atrakcije, turističku i putnu infrastrukturu, originalnost, marketing i promociju destinacije - navodi se u saopštenju.

U okviru MTLG oznake postoje četiri različite kategorije u zavisnosti od broja učesnika koje destinacija može da ugosti i kreće se od XL, L, M, S.

Iz TO Tivat su kazali da je MICE turizam jedan od najznačajnijih oblika selektivnog turizma koji utiče na produženje sezone i bolje prihode od turizma.

- Kriza izazvana pandemijom koronavirusa je najviše pogodila ovaj sektor turizma, pred kojim slijedi vrijeme oporavka - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.