NavMenu

Među 10 najljepših crnogorskih plaža našlo se pet budvanskih

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.09.2021. 15:12
Komentari
Podeli
(Foto: Stefan Kostić/Unsplash)
Plaže budvanske rivijere još jednom su se našle na prestižnoj listi turističkog vodiča Le Petit Fute, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.

Kako su istakli, među top 10 od 117 plaža u Crnoj Gori, čak pet od 10 najljepših plaža se nalaze upravo u Budvi. To su plaže Lučice, Slovenska plaža, Drobni pijesak, Bečići i Jaz.

- Neupitno je da je budvanska rivijera darovana nesvakidašnjom ljepotom, ipak svaka pohvala ove vrste, pogotovo kada je u pitanju pohvala renomiranog imena, to potvrđuje. Uspješnu saradnju sa turističkim vodičem Le Petit Fute nastavili smo i ove godine budući da su turisti sa francuskog govornog područja u godinama iza nas bili u samom vrhu po broju dolazaka i noćenja, posebno u periodu van glavne turističke sezone, kada govorimo o zapadnom tržištu, a vjerujemo da ćemo taj trend i zadržati - istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

Le Petit Fute je svjetski poznata francuska izdavačka kuća, grupa francuskih i međunarodnih turističkih vodiča, koja postoji više od 40 godina. Posjeduju najveću kolekciju turističkih vodiča u Francuskoj, njih preko 450 koji su do sada prodati u 8 miliona primjeraka. U svom dugogodišnjem radu, obradili su preko 800 destinacija, uključujući 100 ekskluzivnih, u 189 zemalja svijeta. Web sajt www.petitfute.com je među 3 najposjećenija turistička sajta u Francuskoj, sa 56 miliona posjetilaca u 2019. godini.

Posebno izdanje ovog turističkog vodiča "Montenegro 2021/2022" detaljno predstavlja turističku ponudu Crne Gore, prirodne ljepote, nacionalne parkove, obalu, pješačke i biciklističke staze, lokalitete pod zaštitom UNESCO-a i drugo i pruža sve relevantne informacije na više od 260 stranica štampane verzije vodiča, kroz aplikaciju - digitalni vodič i putem web sajta.

- Budvanska rivijera je posebno predstavljena kroz ponudu smještaja i restorana, noćnog života, kroz prirodne ljepote, plaže, istoriju i kulturu - navode iz TO Budva.

Štampano izdanje turističkog vodiča "Montenegro 2021/2022" se već nalazi u prodaji u knižarama i turističkim agencijama u Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu i Švajcarskoj, može se poručiti online ili preuzeti digitalna verzija vodiča.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.