NavMenu

Beograd će dobiti regionalni željeznički trening centar za mašinovođe

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.09.2021. 08:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PHB.cz (Richard Semik)/shutterstock.com)Ilustracija
U Beogradu će biti oformljen regionalni željeznički trening centar sa najmodernijim simulatorima za obuku mašinovođa, koji će pratiti unaprijeđeni obrazovni profili u skladu sa budućim potrebama željeznice u Srbiji, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

- Ovo će biti centar gdje će se edukovati najbolji inženjeri u regionu. Velike investicije u modernu željeznicu moraju da prate i investicije u obrazovanje budućih željezničkih kadrova i edukaciju zaposlenih - naveo je Momirović i istakao da će značajna finansijska sredstva biti izdvojena za povećanje kvaliteta nastave i uvođenja dualnog obrazovanja, kako bi mladi željezničari što spremniji stupali na radna mjesta.

Momirović je uputio čestitku povodom Dana željezničara Srbije:

- Svim radnicima u željeznici - onima koji počinju svoje karijere, a posebno onima koji završavaju svoj radni vijek, želim da zahvalim za to što su i u najtežim vremenima za željeznice u Srbiji, kada je ovaj sistem bio potpuno zanemaren, a ona su sada iza nas, uložili trud i nisu izgubili vjeru da srpske željeznice mogu da postanu broj jedan u ovom dijelu Evrope.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.