NavMenu

U Ulcinju planirana gradnja hotela sa četiri zvjezdice - Imaće 35 soba i 10 apartmana, bazen, wellness i spa centar

Izvor: eKapija Utorak, 14.09.2021. 14:07
Komentari
Podeli
Idejno rješenje budućeg hotela (Foto: Opština Ulcinj/Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu/Printscreen)Idejno rješenje budućeg hotela
Ulcinj bi mogao da dobije još jedan hotel kategorije četiri zvjezdice, a gradnja je planirana u zahvatu DUP-a Ulicnjsko polje, zona B, podzona 3, na na urabanističkim parcelama 38 i 39.

Naime, Opština Ulcinj objavila je da je investitor Ismet Nelović podnio zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, za projekat izgradnje hotela sa četiri zvjezdice na pomenutoj lokaciji.

Kako je naznačeno u dokumentu, shodno urbanističko-tehničkim uslovima, predviđena je izgradnja hotela sa 4 zvjezdice. Ukupna neto površina objekta iznosi 2.678,70 m2, a bruto 3.075,20 m2.

Objekat je ugostiteljskog tipa, a namjena će biti pružanje usluga smještaja i pripremanja i usluživanja hrane i pića. Spratnost objekta je P+5, odnosno ukupno šest etaža - prizemlje i pet spratova. Imaće 35 soba i 10 apartmana, recepciju i hol, tehnički dio, SPA i wellnes centar, aperitiv bar, restoran i kuhinjski blok.

Na prizemlju je predviđen ulazni trijem, hol, recepcija, vertikalne komunikacije, aperetiv bar, restoran, toaleti, kuhinja i ostava za prtljag.

Projektom je planirano da svaki sprat ima po sedam hotelskih soba, dva apartmana, hodnik, vertikalne komunikacije, etažni office i room service.

Glavni ulaz nalaziće se na jugoistočnoj strani hotela. Objekat ima vertikalnu vezu - unutrašnje stepenište i dva lifta (putnički lift za goste hotela i teretmi lift za osoblje). Krov objekta planiran je kao ravan i neprohodan.

Parkiranje vozila je predviđeno na slobodnim površinama parcele, gdje su obezbjedjena 24 parking mjesta. U objektu će biti zaposleno oko 10 radnika različitih struka i kvalifikacija.

Predviđeno je da se sve slobodne površine oko objekta ozelene travnatim površinama, pa je planirana sadnja dekorativnog zelenila.

Teren lokacije je ravna travnata površina na kojoj nema objekata. Uže okruženje pripada relativno izgrađenom području u kome se pored individualnih stambenih objekata nalazi određeni broj javnih i turističkih objekata,
odnosno smještajnih kapaciteta, dok jedan dio pripada slobodnim travnatim površinama.

U fazi funkcionisanja projekta, pored zemljišta koje će biti zauzeto objektom, jedan dio će biti iskorišćen za izgradnju invrastrukturnih objekata, neophodnih za rad objekta. Ostatak zemljišta biće iskorišćen za za slobodne zelene površine.

Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za čiju je izradu bilo zaduženo preduzeće Paming protection and mechanical engineering, biće na javnom uvidu do 11. oktobra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.