NavMenu

Britanska kompanija najavila plodove mora iz laboratorije

Izvor: Tanjug Utorak, 14.09.2021. 08:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: science photo/shutterstock.com)Ilustracija
Najveća evropska grupacija za proizvodnju zamrznute hrane, britanska korporacija Nomad Foods najavila je da će u saradnji sa američkom kompanijom Blu Nalu razvijati proizvodnju plodova mora koji će se uzgajaju iz ćelija u laboratorijama.

Nomad Foods najavljuje da je njihov cilj komercijalizacija laboratorijski uzgojenih morskih plodova kako bi se zadovoljila rastuća potražnja, ali i brojni zahtjevi da se očuva dugoročna održivost prirodnih staništa ribe, prenosi Rojters.

Nomad Foods i Blu Nalu će sarađivati na istraživanju tržišta i uvidima u navike potrošača i nastojaće da procijene šta je potrebno za dobijanje odobrenja od nadležnih regulatornih tijela za svoje proizvode, ali će i istražiti nove poslovne i proizvodne mogućnosti za evropsko tržište.

Evropa je najveći uvoznik morskih plodova u svijetu, navodi se u izvještaju Evropske unije o "plavoj ekonomiji".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.