NavMenu

Izgradnja postrojenja za eksploataciju i flaširanje vode moguća na tri izvorišta - Usvojen plan za davanje koncesija za 2021. godinu

Izvor: eKapija Petak, 10.09.2021. 09:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Willfried Wende)Ilustracija
Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela plan davanja koncesija u oblasti voda za 2021. godinu kojim su određena izvorišta na kojima je moguća izgradnja novih postrojenja za eksploataciju izvorišta i flaširanje vode.

- Plan omogućuje uvođenje procedure davanja koncesija u oblasti voda, kao oblika podsticanja privatnih investicija u obavljanju privrednih djelatnosti od javnog interesa radi postizanja optimalne valorizacije prirodnih resursa. U tom smislu, u dijelu ulaganja, odnosno izgradnje novih postrojenja za eksploataciju izvorišta i flaširanje vode, planom su predviđena tri izvorišta za korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja vode u komercijalne svrhe. To su Zaslapnica u mjestu Zaslap na teritoriji opštine Nikšić, izvorište Lučičko vrelo u Rožajama i Ravnjak u Mojkovcu - saopšteno je iz Vlade.

Vlada je donijela i Program korišćenja sredstava za poslove upravljanja vodama za 2021. godinu. Programom se utvrđuje obim, raspored i visina sredstava po namjenama i način izvršenja.

- Za finansiranje obaveza i potreba za upravljanje vodnim resursima u 2021. godini budžetom Crne Gore planirano je 200.000 EUR. Programom su u okviru tog iznosa obuhvaćene osnovne aktivnosti u oblasti upravljanja vodama, zaštiti voda, zaštiti od voda i efikasnije korišćenje voda - navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su u oblasti zaštite od štetnog dejstva voda planirana sredstva za uređenje vodotoka i zaštitu od štetnog dejstva voda, koja obuhvataju radove i mjere na zaštiti od poplava, zaštiti od rječne erozije, zaštiti od erozije vodom, vjetrom i bujicama i odvodnjavanje i otklanjanje posljedica od tih djelovanja voda, kao i za izvođenje hitnih interventnih radova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.