NavMenu

Saradnjom do duže turističke sezone i bolje promocije primorskih opština - Razmatra se i mogućnost uvođenja vodenog terminala za lakši pristup aerodromu u Tivtu

Izvor: eKapija Subota, 04.09.2021. 13:48
Komentari
Podeli
Herceg Novi (Foto: eKapija)Herceg Novi
Efekti saradnje Opštine Herceg Novi, Aerodorma Crne Gore i nacionalnog avio prevoznika ToMontenegro osjetiće se i prije naredne turističke sezone, već na sljedećem Prazniku mimoze.

Temelji saradnje dogovoreni su na sastanku predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi, Ivana Otovića i saradnika sa izvršnim direktorom ToMontenegro Pradragom Todorovićem, te članom Odbora direktora Aerodroma CG Ognjenom Jovovićem i predsjednikom Odbora direktora Nebojšom Đakovićem. Cilj će biti poboljšanje infrastrukture, bolja promocija Herceg Novog i produženje turističke sezone.

Kako je kazao Otović nakon sastanka, razgovaralo se o mogućnostima turističke promocije Herceg Novog, kako na aerodromu u Tivtu, tako i u Podgorici, kako bi svi putnici bili upoznati sa turističkim potencijalima grada. Takođe, jedna od tema sastanka bila je mogućnost uvođenja vodenog terminala, koji bi olakšao pristup aerodromu u Tivtu.

- Vjerujem da ovakvi sastanci mogu doprinijeti boljoj saradnji Opštine Herceg Novi sa aerodromima i nacionalnom avio kompanijom. Ne smijemo se fokusirati na samo nekoliko mjeseci turističe sezone, već svi zajedno moramo raditi na njenom produženju. Za to je neophodno poboljšati infrastrukturu i i avio povezanost čitave Boke sa svijetom. Jedna od tema je bila i kako uz pomoć Aerodroma CG i ToMontenegro možemo bolje promovisati Praznik mimoze u februaru. Radi se o jednoj od najznačajnijih manifestacija, ne samo za Herceg Novi, već i za čitavu Crnu Goru. Postoji zainteresovanost za uvođenje dodatnih avio linija na potezu između Tivta i Banja Luke, ali je prije toga potrebno detaljno ispitati tržište i interesovanja - kazao je Otović po završetku sastanka.

Prema riječima izvršnog direktora kompanije ToMontenegro Pradraga Todorovića, jedna od najbitnijih stvari je razumijevanje potreba opština, pogotovo primorskih koje su od iznimnog značaja za turizam Crne Gore.

- Bitno nam je da razumijemo lokalne potrebe i da uradimo sve što možemo da se prilagodimo tome na najbolji način. Druga stvar je da vidimo kako zajednički možemo da radimo na promociji Crne Gore i opština, u sklopu onih mreža i ruta gdje mi idemo i gdje opštine imaju svoj interes. Bitne su nam saradnja i koordinacija, ne samo u ovom trenutku, već da to bude kontinuirani proces, kako bismo najefikasnije doprinosili poboljšanju turizma na nivou države - kazao je Todorović.

On je iskazao očekivanje da će se efekti saradnje vidjeti i van perioda ljetnje turističke sezone.

- Danas smo konkretno razgovarali o Prazniku mimoze, da li ima nekih stvari koje zajednički možemo da uradimo kako bismo mi kao avio kompanija pružili još kvalitetniju podršku, po pitanjima letova, destinacija i promocije. Drago mi je da smo već sada počeli da pričamo o pripremi naredne turističe sezone - zaključio je Todorović.

Kako je kazao predsjednik Odbora direktora Aerodroma CG, Nebojša Đoković, važna tema razgovora bili su i potrebni infrastrukturni projekti.

- Sada je možda rano o tome govoriti, ali ćemo u dogovoru sa nadležnim ministarstvima - kapitalnih investicija i ekonomskog razvoja, kao i sa predstavnicima opština i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, pokušati da ih realizujemo. Što se tiče same promocije, mislim da će se to vrlo brzo pokrenuti i da ćemo na našim aerodromima na info punktovima imati promociju naše turističke privrede kroz neke druge projekte koji se tiču samih sadržaja u toku sezone - festivala, književnih programa, sportskog, kongresnog turizma... Zajednički ćemo učestvovati i pomoći razvoj turizma, što je interes cijele države - poručio je Đoković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija

Kompaniji Čevo solar licenca za proizvodnju električne energije

Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je podgoričkom preduzeću Čevo solar licencu za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije. Licenca je izdata na period od 10 godina i važiće so 10. aprila 2034. - Imalac licence je dužan da, ukoliko namjerava da nastavi sa obavljanjem iste djelatnosti i nakon isteka njenog važenja, zahtjev za izdavanje nove licence podnese 60 dana prije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.