NavMenu

Moguća izgradnja fabrike za reciklažu guma i otpadnog ulja u Nikšiću

Izvor: Mina Subota, 04.09.2021. 10:55
Komentari
Podeli
(Foto: Bill Ragan/shutterstock.com)
Opština Nikšić ima mogućnost izgradnje fabrike za reciklažu guma, otpadnog ulja, plastike i medicinskog otpada, ocijenjeno je na sastanku njenih predstavnika i Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Iz Ministarstva je saopšteno da je resorni ministar Ratko Mitrović, sa saradnicima, danas boravio u radnoj posjeti Nikšiću, zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Uprave javnih radova Borom Lučićem.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Nikšić, Markom Kovačevićem, razgovarano je o predstojećim izmjenama i dopunama Prostorno-urbanističkog plana (PUP) Nikšić, izgradnji reciklažnog centra kao i razvojnim projektima koje ta lokalna samouprava planira, posebno za razvoj održivog turizma.

- Konstatovano je da je potrebno sagledati zahtjeve za dodatnim planiranjem sadržaja, kako su predložili iz Opštine, kako bi se isti razmotrili i eventualno uvrstili u izmjene i dopune PUP-a Nikšić koji je u toku. Posebno je naglašeno da je neophodno sagledati energetske potencijale nikšićke opštine, kako bi, ukoliko bude opravdana energetska valorizacija, isti bili implementirati u PUP Nikšić - dodaje se u saopštenju.

Kada je u pitanju izgradnja regionalnog reciklažnog centra, na sastanku je konstatovano da Ministarstvo izrađuje Studiju izvodljivosti koja bi uskoro trebalo da bude završena i koja će sadržati predloge lokacija za njegovu izgradnju, a nakon završenih procedura, pristupiće se raspisivanju tendera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.