NavMenu

Stranac u Beogradu - Kako da odaberete poslovni prostor ako niste iz Srbije? (FOTO)

Izvor: Promo Četvrtak, 02.09.2021. 11:05
Komentari
Podeli

Poslovne kancelarije (Foto: Aleksa Banovčanin)Poslovne kancelarije
Investicije ne poznaju granice, pa je sasvim uobičajeno da strane kompanije iz svih dijelova svijeta otvaraju svoja predstavništva i u Srbiji - od onih koje se bave niskogradnjom i projektovanjem, preko konsalting agencija i investitora u nekretnine, proizvođača automobila i guma, nameštaja, do mnogih drugih.

Kako kompaniju čine ljudi, jasno je da im je u zemlji u koju dolaze prevashodno neophodan prostor gde će raditi i ostvarivati svoje planove.

U našoj državi poslovni prostor se u većini slučajeva kupuje, posebno ako je riječ o domaćim kompanijama. Sa druge strane, velike strane kompanije često grade svoja predstavništva. Međutim, mnogo je onih koji imaju kratkoročne projekte koje realizuju i koji za svoje poslovanje ne mogu da nađu pravo rješenje, jer kupovina nekretnine za kratak period nije isplativa.

To se odnosi i na one koji nemaju stalan broj radnika, nego ih angažuju po potrebi, a često u predstavništvo dolaze i kolege iz matiče kompanije, odnosno zemlje gdje se nalazi njihovo sjedište.

U takvim situacijama ključna je riječ - fleksibilnost.

Prilagodite prostor svojim potrebama

Kada vam je važno da "oslušnete" tržište, da se prilagodite novom gradu, državi, novoj kulturi, najmanje što vam je potrebno je stres oko pronalaženja pravog radnog prostora. Rješenje leži u onome što nude privatne kancelarije.

Moderne i namijenjene za rad najmanje dvije osobe, ali i za više od 10 osoba, pravi su način da udobno smjestite svoj tim, čak i onda kada je njegov broj promjenjiv. Ergonomski stolovi i stolice, brzi internet, ormarići u kojima će sve biti na sigurnom, dovoljan su razlog da zakupite ovakav prostor i počnete sa radom.

Na usluzi su i sale za sastanke, gdje možete organizovati razgovore sa svojim partnerima, klijentima, saradnicima.

Naravno, za one koji su pristalice otvorenog prostora, koji sebi mogu da priušte rad u okruženju u kome se nalaze i ljudi koji nisu iz njihove sfere poslovanja, dovoljan je i co-working prostor. Razlika u odnosu na kancelarije je što svoje mjesto ovdje možete da odaberete onda kada vama odgovara - određenih dana tokom nedjelje. Ovo je idealno ako ste "samostalni strelac", predstavnik kompanije iz inostranstva, koji je često na terenu, ali mu je potreban i mir unutar poslovnog prostora. Za malo privatnosti dovoljne su kabine za telefoniranje, gdje možete obaviti važne razgovore.

Co-working prostor (Foto: Aleksa Banovčanin)Co-working prostor

Mi govorimo vaš jezik

Stranci u Srbiji često su iznenađeni poznavanjem engleskog jezika, čak i slučajnih prolaznika. Da gostoljubivost podrazumijeva i trud da se sporazumijemo, nama je jasna. Zbog toga je ona obavezna u poslovnom svijetu.

Poslovni prostor koji odgovara strancima neće biti odabran ako ne mogu da komuniciraju na engleskom jeziku, a po mogućnosti i na svom maternjem. Zbog toga je važno da im ponuda bude prilagođena i da im je na usluzi neko sa kim mogu da razgovaraju i riješe eventualne probleme. Profesionalno osoblje na recepciji je imperativ.


Prijateljska atmosfera

Sve nadeveno do sada mogu da pronađu u centru poslovnog svijeta, na Novom Beogradu. Work Space One je mjesto za one koji žele da se osjećaju udobrno i da budu okruženi prijateljskom atmosferom.

Posebna prednost za one koji su dio kompanija u drugoj vremenskoj zoni je ta što ovdje možete da pristupite svom radnom mjestu 24/7.

Ovo je samo dio pogodnosti, a šta to sve nudi ovaj prostor uvjerićete se ako posjetite sajt prilagođen strancima, na engleskom jeziku - https://wspaceone.com/.

Fotogalerija
Work Space One
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.