NavMenu

Rješenja za bržu i lakšu razmjenu elektronskih dokumenata - Altermedia nudi servise za veću profitabilnost, smanjenje troškova i uštedu vremena

Izvor: eKapija Petak, 20.08.2021. 11:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pexels/ AlphaTradeZone)Ilustracija
Automatizacija procesа donosi profitabilnost, smanjenje troškova i grešaka, uštedu resursa, brže poslovanje. To su prepoznali u beogradskoj kompaniji Altermedia, koja posluje već 14 godina, ali se prije osam godina fokusirala na automatizaciju razmjene dokumenata.

Za to vrijeme postali su veoma cijenjeni u farmaceutskom sektoru, gdje rade sa preko 3.000 apoteka i sarađuju sa svim većim dobavljačima.

- U poslednje vrijeme širimo našu oblast poslovanja, a jedan od fokusa su i trgovinski objekti koji nam se javljaju u sve većem broju kako bi popravili svoje procese i bili efikasniji. Naš tim čine zaista motivisani ljudi sa misijom da unaprijede proces digitalizacije u našoj zemlji kako bi svima bilo bolje. Sa takvim ciljem i uz dobru atmosferu vjerujemo da su svi ciljevi dostižni - kaže za eKapiju Vanja Marković menadžer postprodaje u kompaniji Altermedia.


Kako da maloprodaja bude profitabilnija?

Segment njihove ponude čine servisi koji maloprodaji mogu da pomognu da budu profitabilniji. Kako pojašnjava naša sagovornica, servisi omogućavaju da kompanije mnogo brže i lakše razmjenjuju elektronska dokumenta i na taj način optimizuju svoje poslovanje:

- Dolazi do smanjivanja obima posla i broja grešaka koje su oduzimale vrijeme i resurse, takođe nema nepotrebnih "hard copy" primjeraka kojih i nastojimo da se riješimo zbog nepovoljne ekološke situacije u kojoj se nalazi cijela planeta.

Usluge Altermedie namijenjene su i kupcima i dobavljačima. Kupci ih koriste zbog prijema e-faktura i njihovog automatskog unosa, a dobavljači uglavnom zbog mogućnosti da preko njihovih servisa automatizuju prijem i obradu trebovanja u elektronskom formatu.

- Radimo na novim projektima koji će uskoro biti predstavljeni. U pitanju su dva nova servisa. Prvi će se baviti problemom ulistavanja proizvoda, a drugi servis će omogućiti distributerima da prate stanje svoje robe u trgovinama - otkriva sagovornica eKapije.


Amaps - sistem preko koga se vrši razmjena elektronskih dokumenata

Od servisa se posebno istakao Amaps. Riječ je o sistemu preko koga se vrši razmjena elektronskih dokumenata: faktura, narudžbenica i odgovora na njih.

- Zbog novih zakonskih rješenja iz oblasti e-faktura, naš servis postaje sve traženiji. Ono što je nama važno je da kupci dođu kod nas, jer žele da stvarno rade brže i efikasnije, a ne zato što im je država nešto namentula. Mi nudimo rješenja koja unaprjeđuju procese naših klijenata i zbog toga postojimo. Stvarno je zadovoljstvo kada te klijent pozove i kaže kako ne može da vjeruje da je godinama unosio fakture ručno, a sada ih jednim klikom samo "uvuče" u svoj softver - navodi Markovićeva.


Kompanije sve spremnija za nova rješenja

Prema njihovom iskustvu, kompanije u Srbiji sve su spremnije za ovakva rešenja kako bi optimizovale svoje poslovanje.

- Ozbiljan broj renomiranih kompanija kao što su npr. Nelt, Marbo, Phoenix i slični već sarađuju sa nama i sa njima imamo odlično iskustvo. Zadovoljni smo i odzivom manjih kompanija koje su često svjesne da prostor za napredak postoji i javljaju nam se u sve većem broju sa željom da korišćenjem naših servisa steknu konkurentsku prednost - kaže naša sagovornica.

Dodaje da je edukacije uvijek poželjna i to na način da pomogne preduzetnicima da shvate značaj digitalizacije i mogućnosti koje informaciona rješenja mogu da im pruže.

- Situacija sa koronom, osim što je donijela mnogo nedaća, tuge i neizvjesnosti, uspjela je da osvijesti mogućnosti rada od kuće i brzinu razmjene elektronskim putem kao i uštedu koja se postiže tim putem, da ne pričamo o značaju zaštite životne sredine i smanjenjoj upotrebi papira - smatra Vanja Marković.


Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Uskoro nastavak radova na obilaznici oko Rožaja - Za drugu fazu izgradnje 8 mil EUR, raspisan tender

Izgradnja obilaznice oko Rožaja uskoro bi mogla biti nastavljena, pošto je Uprava za saobraćaj raspisala tender za preostale radove u okviru druge faze izgradnje ove saobraćajnice. Za ovaj posao opredijeljeno je 6,6 mil EUR bez, odnosno oko 8 miliona sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 23. maja do 10 sati. Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 350 ni duži od 450 kalendarskih dana od uvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.