NavMenu

Realizacija prve faze projekta Čista Srbija - 26 postrojenja za preradu otpadnih voda i oko 700 km nove kanalizacione mreže u 14 opština i gradova

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.08.2021. 16:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: By springtime78 / shutterstock.com)Ilustracija
U okviru prve faze projekta Čista Srbija biti izgrađeno 26 postrojenja za preradu otpadnih voda i približno 700 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže u 14 opština i gradova, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, prenosi sajt Vlade.

Realizacija najvećeg projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture Čista Srbija zvanično je započela potpisivanjem relevantnih aneksa između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kineskih investitora CBRC i predstavnika 14 lokalnih samouprava.

Momirović je najavio da je plan Vlade Srbije da se u narednih pet godina izgradi komunalna infrastruktura u više od 80% lokalnih samouprava.

Lokacije gdje će se projektovati i početi sa izvođenjem radova na izgradnji komunalne (kanalizacione) infrastrukture su: Varvarin, Knić, Banja Vrujci, Krupanj, Lajkovac, Mionica, Kučevo, Svrljig, Kladovo, Lazarevac, Veliki Crljeni, Obrenovac, Vranje, Novi Bečej, Kragujevac i Novi Sad.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naglasio je da izgradnja komunalne infrastrukture predstavlja višedecenijsku želju i očekivanje mještana, bez obzira na to da li pričamo o sjeveru ili jugu Srbije.


Ministar Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen potpisali su komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija

Kompaniji Čevo solar licenca za proizvodnju električne energije

Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je podgoričkom preduzeću Čevo solar licencu za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije. Licenca je izdata na period od 10 godina i važiće so 10. aprila 2034. - Imalac licence je dužan da, ukoliko namjerava da nastavi sa obavljanjem iste djelatnosti i nakon isteka njenog važenja, zahtjev za izdavanje nove licence podnese 60 dana prije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.