NavMenu

Industrijska zona u Bojniku gotova 2022. godine - EU uložila oko 1 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 03.08.2021. 16:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Industrijska zonu Kosančić u opštini Bojnik biće završena 2022. godine, najavila je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ona je istakla da je u tu zonu Evropska unija uložila milion eura, a da je iz državnog budžeta izdvojeno dodatnih 219.000 EUR uz napomenu da je tim sredstvima urađeno prvo komunalno opremanje onoga što će biti industrijska zona u Bojniku.

Ona je ukazala na to da je završeno 50% posla i da preostalih 50% treba da budžetira lokalna samouprava, ali da će se vidjeti koliko to Bojnik može da realizuje.

- Ukoliko lokalna samouprava to nije u mogućnosti, vidjeće se koliko Ministarstvo privrede može da pomogne iz budžeta kako bi se završilo komunalno-infrastrukturno opremanje i da se industrijska zona Kosančić pripremi i za nekog stranog investitora - rekla je Brnabić.

Premijerka je naglasila da Srbija ipak treba više da se oslanja na domaće znanje i sposobnosti jer, kako je precizirala, u Bojniku ima 1.650 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović navela je da Industrijska zonu Kosančić ima površinu od 53 hektara, od kojih će 33 hektara biti poljoprivredno zemljište, dok je ostatak namijenjen za industrijska postrojenja.

Zamjenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčić Štamcar rekla je da je cilj projekta u koji je EU investirala milion eura da se privuče više investitora, poveća broj radnih mjesta i ekonomski kapacitet ne samo opštine Bojnik, već i cijelog tog kraja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.