NavMenu

U naselju Donja Lastva u planu novi kompleks mješovite namjene - Gradiće se dvije lamele sa 44 stana i 17 poslovnih prostora (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.08.2021. 14:49
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Tim Projekt/Idejno rješenje/Printscreen)
U naselju Donja Lastva u Tivtu u planu je gradnja stambeno-poslovnog objekta na parceli površine 1841,82 m2. Objekat će biti podijeljen na stambene lamele A i B, površina nadzemnih etaža iznosi 3637,16 m2 bruto, a imaće i dvije podzemne etaže na kojima je planirana garaža.

Kompanija MONTE-CO, koja je investitor ovog kompleksa, dobila je i saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje objekta, za čiju izradu je bio zadužen studio Tim Projekt.

Stambeno-poslovni kompleks gradiće se urbanističkoj parceli UP 4, a imajući u vidu izgrađenost susjednih parcela, planirani su objekti koji se lako mogu upotpuniti sa planiranim stambeno-rekreativnim sadržajima u okruženju na ostalim urbanističkim parcelama.

U okviru dvije nove lamele planirana je izgradnja 44 stana i 17 poslovnih prostora. Spratnost objekta biće Po2+Po1+S+P+4+Pk. Na ovaj način, ukopavanjem etaža obezbjedio se prostor za garažiranje vozila stanara i korisnika polslovnog prostora.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Tim Projekt/Idejno rješenje/Printscreen)
- Javna garaža zauzima dvoetažni prostor ispod prilaznog platoa, ispod lamela A i B koje se s njom povezuju preko stepeniših jezgara. U ovom slučaju za 44 stana i 17 lokala obezbjeđeno je 99 garažna mjesta unutar UP4, dok je ostatak potrebnih parking mjesta dodijeljen garažama na susjednim parcelama - navodi se u idejnom rješenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.Od postojećih šest stambenih jezgara lamela A i B na UP4 i A, B, C i D na UP3, svi imaju direktan prilaz garaži preko unutrašnjeg stepeništa.

Kako je navedeno u idejnom rješenju, ovakva parcela zahtijeva, sem kaskadne fizičke forme uređenog terena, organizaciono i funkcionalno razdvajanje objekta na ulaze u planirane lamele A i B kako bi pješačko i soabraćajno funkcionisanje unutar samog bloka bilo olakšavajuće.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Tim Projekt/Idejno rješenje/Printscreen)
Čitav BLOK2 UP Ruljina, zauzima dio ispod južne padine brda Vrmac. Planirana saobraćajnica IS1 odvaja ga od BLOKA 1, a do postojećeg asfaltnog puta na južnoj strani ima konekciju preko planirane saobraćajnice IS2. On se nalazi na južnoj i jugozapadnoj blagoj padini koja je većim dijelom godine dobro osunčana.

- S obzirom na to da su obje lamele potpuno usaglašene u svakom smislu, međusobno povezane prilaznim platoom sa sistemom vanjskih stepeništa i prilaznih rampi, posebna se pažnja prilikom izvođenja mora posvetiti upravo drenaži i efikasnoj odvodnji atmosferskih padavina sa krovnih ravni i prilaznog platoa, kako se ne bi ugrozio objekat i njegovo funkcionisanje - objašnjeno je u dokumentu.

Prilaz prizemlju objekta moguć je na istočnoj strani preko planirane IS1 saobraćajnice sa obostranim trotoarom, prema važećem DUP-u, a ulaz u poluukopanu garažu, Po2 Preko IS2 na južnoj strani. Sjeverna saobraćajnica je dužine 228.10 m do Jadranske magistrale, a donja na jugu UP Ruljina s kojom se spaja IS1 saobraćajnica, IS2 305.77m. Njima se stiže brzo do Jadranske magistrale, kako za pravac prema Budvi, tako i prema Kotoru, Herceg Novom i cijeloj Boki Kotorskoj.



Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Donja Lastva, Tivat
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.