NavMenu

Zelena tura na Zlatiboru - Obilazak popularne planine električnim automobilima i biciklima

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.08.2021. 10:50
Komentari
Podeli
(Foto: Rocksweeper/shutterstock.com)
Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa firmom Vozim na struju od 31. jula zvanično je pokrenula projekat Pokreni zelenu turu, koji za cilj ima podizanje svijesti po pitanju zaštite životne sredine i održivog razvoja.

- Imajući u vidu sve veću zagađenost životne sredine u svijetu i nastojanja Opštine Čajetina da bude prva ekološka opština u Srbiji, Turistička organizacija Zlatibor i firma Vozim na struju pokrenuli su ovaj projekat koji će posjetiocima omogućiti da obiđu zlatnu planinu na jedan drugačiji način, koristeći vozila koja su potpuno ekološki prihvatljiva, 100% na struju, kao i bicikle koje imaju elektro asistenciju, a mogu se koristiti i kao običan bicikl - navodi se u saopštenju TOZ-a.

Vozila u ponudi se mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, Ljubiša, El Paso tematskog parka, ili Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom Svetog Jovana Krstitelja.


Za ture su sve ulaznice za posjete uključene u aranžman, a vozila je takođe moguće i samo iznajmiti i u sopstvenoj režiji osmisliti turu ukoliko želite da se provozate u svom aranžmanu po principu rent-a-car. Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru tako i u hotelu Buket, kažu iz TOZ-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.