NavMenu

Vlada odobrila izgradnju pristupne saobraćajnice pored hotela Žager u Bijeloj - Otvaranje objekta očekuje se sredinom 2022.

Izvor: rthn.me Ponedjeljak, 02.08.2021. 10:10
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Valsib)
Vlada Crne Gore donijela je odluku o prenosu prava raspolaganja na nepokretnostima Opštini HN radi ostvarivanja javnog interesa - izgradnje saobraćajnice u skladu sa planskim dokumentom Urbanističkim projektom Žager na katastarskoj parceli površine 346 kvadrata i dijelu katastarske parcele površine 4 metra kvadratna.

Izgradnja saobraćajnice pored hotela, koja spaja magistralu i donji put, bila je i najveća prepreka realizaciji projekta hotela na lokaciji Žager u Bijeloj, koja je počela prije šest godina. Ona je, kako je ranije objasnio nadzorni inženjer Slaviša Ćorić, planirana u dvije trake na katastarskim parcelama čiji su vlasnici pored hotela još i Opština Herceg Novi i Ministarstvo finansija, a date su na korišćenje Dječijem domu Mladost.

Neophodno je bilo riješiti imovinsko pravne odnose da bi se dobila građevinska dozvola za izgradnju puta. Opština se u dva navrata obraćala resornim ministarstvima da Vlada prenese pravo raspolaganja imovinom sa Doma na Opštinu kako bi se ostvario javni interes što je konačno i urađeno.

Izgradnja kompleksa na Žageru počela je 2015. god, a prvobitni planovi su bili da hotel otvore do ljeta 2017. Izgradnju su pratili brojni problemi, neriješena saobraćajnica, trafostanica ali i kanalizacioni kolektor. Radovi su obustavljeni u ljeto 2018. a nastavljeni u decembru prošle godine.

Kompanija Politropus Alternative ukrajinskog investitora Romana Denkoviča uložila je do sada u izgradnju 7 mil EUR, a planirano je još toliko. Hotel sa 5 zvjezdica imaće 97 smještajnih jedinica, spa i velnes program, kongresnu salu, bazene, sopstvenu plažu. Planovi su da hotel bude otvoren sredinom 2022. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.