NavMenu

Svetlana Vuksanović predsjednica Upravnog odbora AmCham-a

Izvor: Mina Petak, 30.07.2021. 12:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mariakraynova/shutterstock.com)Ilustracija
Izvršna direktorka u kompaniji Philip Morris Montenegro, Svetlana Vuksanović, izabrana je jednoglasno za predsjednicu Upravnog odbora Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori.

Odluka je donijeta na danas održanoj, prvoj sjednici Upravnog odbora u novom sastavu, a nakon redovne godišnje skupštine Komore.

Vuksanović će preuzeti funkciju od 1. avgusta, kao i ulogu koju je posljednje dvije godine obavljao izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora, Nikola Tripković, a čiji mandat ističe krajem mjeseca.

- U skladu sa Statutom AmCham-a, ona će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i zajedno sa izvršnim direktorom predstavljati je u spoljnim odnosima - navodi se u saopštenju AmCham-a.

Vuksanović je kazala da je AmCham prepoznata kao najuticajniji kolektivni glas renomirane poslovne zajednice u Crnoj Gori, i ujedno izuzetno dobro pozicionirana u internacionalnoj mreži AmCham-ovi Evrope, gdje čine i dio izvršnog odbora.

- Zato je velika čast i odgovornost preuzeti, i to drugi put, ulogu predsjednice Upravnog odbora Komore - rekla je Vuksanović, dodajući da dolazi iz kompanije koja je u ovom trenutku u procesu transformacije.

Ona je navela da vjeruje da, upravo zbog toga, imaju dovoljno iskustva, znanja i preporuka kako u jednom tranzicionom periodu predvidjeti promjene, prihvatiti ih, i u skladu sa njima graditi plan za buduće poslovne poteze.

- Američka privredna komora će, prilagođavajući se političkim i ekonomskim izazovima, dati doprinos stabilizaciji crnogorskog poslovnog ambijenta u transparentan i predvidljiv, i sa velikim potencijalom da privuče strane investitore - rekla je Vuksanović.

Na današnjoj sjednici raspoređene su i ostale funkcije unutar Upravnog odbora. Za potpredsjednicu Upravnog odbora reizabrana je generalna menadžerka u kompaniji Trebjesa - Molson Coors Sanja Ćalasan, za sekretara-blagajnika senior menadžer u kompaniji PwC, Sava Laketić.

Za guvernere bez portfelja izabrani su osnivač i izvršni direktor kompanije Amplitudo Nenad Novović i Katarina Bulatović kao individualni član, te reizabran izvršni direktor kompanije doMEn, Predrag Lešić.

AmCham u Crnoj Gori dio je globalne AmCham mreže koja samo u Evropi broji 46 AmCham-ova i zastupa interese 17 hiljada kompanija. Već 12 godina vodeći je promoter biznisa u našoj zemlji u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.