NavMenu

Počela berba stonog grožđa u Plantažama - Ovogodišnji plan 1,8 miliona kilograma

Izvor: Mina Četvrtak, 29.07.2021. 14:27
Komentari
Podeli

(Foto: plantaze.com)
Berba stonog grožđa u Plantažama počela je prošle sedmice i planirano je da traje do druge polovine septembra, a predstavnici kompanije očekuju uspješnu sezonu.

Rukovodilac vinogradarsko-voćarske proizvodnje u Plantažama, Simo Boljević, kazao je da su sve agrotehničke mjere u vinogradima urađene u predviđenim agrorokovima.

- Zasadi stonih sorti vinove loze, koji se na Ćemovskom polju prostiru na površini od oko 132 hektara su u dobroj kondiciji, grožđe je odličnog kvaliteta, krupno i dobro obojeno, te se na osnovu sadašnjeg stanja očekuje uspješna berba - rekao je Boljević.

On je kazao da plan za ovu godinu iznosi 1,8 miliona kilograma, a u toku je berba vodeće stone sorte kardinal.

Na poslovima berbe breskve trenutno je angažovano oko 50 do 60 radnika, od kojih je polovina iz Crne Gore.

Iz kompanije su rekli da će se sa povećanjem i intenziviranjem dinamike berbe narednih dana povećati i broj potrebnih izvršilaca, te će u narednom periodu biti potrebno još toliko.


Kompanija Plantaže potrebu za sezonskom radnom snagom oglašava posredstvom Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), gdje je stalno otvoren nalog za posredovanje, koji se odnosi na prijem sezonskih radnika u toku sezone.

- Zahvaljujući dobroj turističkoj sezoni, sva dnevna berba se odmah realizuje. Dobar dio se realizuje na tržištu Crne Gore, ali naše stono grožđe ima prepoznatljiv kvalitet u regionu, pa se osim domaćeg, plasira i na tržište regiona - zaključio je Boljević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.