NavMenu

U Herceg Novom ostvareno 86%turističkog prometa u odnosu na 2019. - Dobre najave i za naredni period, najviše gostiju iz regiona

Izvor: Media Biro Srijeda, 28.07.2021. 09:04
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro/G. Šaban)
U Herceg Novom trenutno boravi 27.766 gostiju i upoređujući sa istim datumom iz 2019. to je 86% ostvarenog prometa, kazala je za Agenciju Mediabiro PR turističke organizacije Herceg Novi Natalija Terzić.

Oko šest hiljada gostiju smješteno je u hotelskom, dok ostali borave na privatnom smještaju. Najviše je gostiju iz regiona a potom slijede Rusija, Ukrajina, Poljska i Mađarska.

Ona je naglasila da su u svakodnevnoj komunikaciji sa cjelokupnom turističkom privredom.

- I izdavaoci privatnog smještaja i hotelijeri su zadovoljni tokom sezone obzirom da je postojao strah zbog epidemije. Međutim, ispalo je mnogo bolje nego što smo se nadali. Što se tiče smještajnih kapaciteta, postoji veliko interesovanje i za naredni period. Kada govorimo o postsezoni, ako zdravstveni uslovi dozvole, vjerovatno će se ovaj trend rasta nastaviti ili bar zaustaviti na ovom procentu - kazala je ona.

Ona je najavila i manifestacije do kraja ljeta.

- Trenutno se u Herceg Novom održava Međunarodni sajam knjiga a nakon toga slijedi Montenegro film festival. Potom imamo Gitar art festival a krajem avgusta imamo i festival elektronske muzike - kazala je PR TO Herceg Novi.

(Foto: Media Biro/G. Šaban)
Menadžer hotelske grupacije Carine Iberostar Vlado Popović za Agenciju Mediabiro kaže da su zadovoljni tokom ljetnje turističke sezone.

- Popunjenost hotela je na visokom nivou a ukoliko epidemiološka situacija dozvoli zaista ćemo ostvariti rezultate o kojima nijsmo razmišljali u aprilu - kazao je on.

Što se tiče broja gostiju u odnosu na 2019. Popović smatra da će premašiti 60-70%.

Ipak, zbog smanjenih cijena u odnosu na 2019. ne može se precizirati finansijski rezultat. Ukoliko se dobro odradi septembar i oktobar mogli bi ostvariti 45-50% iz 2019.

Popović je kazao da je ranije bilo dosta gostiju sa Zapada ali da oni ove godine nijesu u mogućnosti da dođu u velikom broju.

- Međutim, od početka jula i oni se polako vraćaju. Mi smo odradili dobar marketing na području Crne Gore i regiona i dobili smo i nove goste. Oni su izuzetno zadovoljni i sigurni smo da će se vraćati - poručio je on.

Što se tiče najava za naredni period, Popović se nada da će biti postsezone.

- Situacija je neizvjesna i kod nas i u svijetu. Svi strani turoperatori sa kojima inače radimo su posjetili naše hotele, imali smo sastanke, pravimo ugovore za narednu godinu. Razmišljanje svih je da će sledeća godina biti bolja i nadamo se da ćemo startovati krajem marta - zaključuje on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.