NavMenu

Afi West Zmaj gradiće veliki poslovni kompleks u Zemunu - Četiri zgrade površine gotovo 70.000 m2 po modelu prostora "shell and core"

Izvor: eKapija Utorak, 27.07.2021. 16:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Architectural design & investments consulting Bureau Cube Partner/Urbanistički projekat/printscreen)Ilustracija
Na mjestu nekadašnjeg kompleksa fabrike Zmaj u Zemunu, kraj autoputa za Šid, gradiće se poslovni kompleks površine 69.980,13 m2 sastavljen od četiri zgrade.

Kako se navodi u dokumentaciji, budući kompleks zbog svoje kompleksnosti radiće se u dvije faze. Trenutno je razrađen urbanistički projekat za prvu fazu koji obuhvata izgradnju Objekta A i Objekta B, strukture Pr+4+Ps ukupne površine 30.881 m2.

Ove dvije poslovne zgrade biće izgrađene u formi slobodnostojećih objekata sa posebnom organizacionom strukturom prostora po sistemu "shell and core", koji ostavlja mogućnost da se jedan poslovni prostor prostire na čitavoj etaži, ili da se podijeli na manje cjeline u zavisnosti od želja budućih korisnika.

Na prizemnoj etaži objekta A predviđeno je postavljanje glavnog ulaznog hola, prostor za komunikacije, jezgro sa liftovskim oknima, tehničke prostorije, toaleti i poslovni prostor koji je projektovan po sistemu "shell and core". Preostalih pet etaža objekta biće namijenjene smještaju poslovnih prostora koji takođe sadrže mogućnost da se prostiru na cijelom spratu ili dijele na zasebne cjeline. Drugi objekat prve faze izgradnje projektovan je u istom maniru.

Kako se navodi u dokumentaciji, nakon odobrenja urbanističkog projekta za Fazu I poslovnog kompleksa, pristupiće se izradi novog projekta za Fazu II koja će obuhvatiti izgradnju još tri objekta (C, D i E). Za objekte C i D predviđena je struktura P+4+Ps, dok će objekat E imati nešto drugačiju strukturu Pr+3+PS.

Svi objekti u okviru budućeg poslovnog kompleksa Zmaj projektovani su na istovjetan način, istih oblikovnih i likovnih karakteristika. Prema riječima nosioca urbanističkog projekta, ovakva forma izabrana jer ostavlja utisak jedinstvenog vizuelnog identiteta čitavog kompleksa.

Investitor za izgradnje ovog upečatljivog poslovnog kompleksa je kompanija Afi Zmaj West, dok je izradu projekata obavila kompanija Bureau Cube Partners d.o.o. iz Beograda.

N. Ignjatović



Fotogalerija
Poslovni kompleks
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.