NavMenu

iPhone 12 izgubio 34,5% vrijednosti od plasiranja

Izvor: Capital Utorak, 20.07.2021. 09:20
Komentari
Podeli
(Foto: Pres Panayotov/shutterstock)
Ukoliko planirate da prodate vaš iPhone 12 telefon, potrebno je da znate koliko mu je opala vrijednost od zvaničnog plasiranja. U junu je Apple premašio broj od 100 miliona prodatih iPhone 12 telefona.

Radi komparacije, iPhone 11 seriji je bilo potrebno dva dodatna mjeseca kako bi dostigao isti obim prodaje, iako je taj uređaj izašao ranije nego iPhone 12 serija (modeli iz 2019. godine su izašli u septembru, a prošlogodišnji u oktobru).

Zanimljivo da prodaja iPhone 12 modela veoma dobro ide da čak i LG planira da te uređaje prodaje u svojim prodavnicama iako su izašli sa tržišta pametnih telefona, prenosi TechSpot. Kako će uskoro izaći iPhone 13, mnogi se odlučuju da prodaju trenutnu seriju kako bi skupili novca za novu koja bi trebalo da se pojavi već u septembru 2021. godine.

Prema podacima američke kompanije SellCell koja se bavi razmjenom i prodajom telefona i ostalih uređaja na tom području, iPhone 12 je izgubio samo 34,5% svoje vrijednosti u prvih šest mjeseci od plasiranja, dok je za isto vrijeme iPhone 11 izgubio 43,8%. Najgore je prošao iPhone 12 mini koji nikako nije uspio da nađe svoju publiku na tržištu, on je izgubio 41% svoje vrijednosti u prvih šest mjeseci. iPhone 12 Pro Max, ujedno i najskuplji model te serije je odlično prošao, te je njegova vrijednost opala za svega 29% u istom periodu.

Apple vjeruje da će se iPhone 13 serija još bolje prodati, o čemu govori veći broj narudžbina komponenti koji će se naći u tim uređajima. Iako su se pojavile fotografije naredne iPhone serije, još uvijek nije zvanično potvrđeno da li će se ti uređaji zvati iPhone 13 ili nekako drugačije.

Kako je još malo ostalo do septembra, vjerovatno nećemo dugo čekati kako bi to saznali.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.