NavMenu

Kreditne obaveze Opštine Tivat iznose oko 11 mil EUR

Izvor: bokanews.me Ponedjeljak, 19.07.2021. 11:27
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)

Opština Tivat je na kraju prošle godine imala ukupan zvanični dug po bankarskim kreditima u iznosu od 8.877.988 eura.

Od toga je 553.080 eura bio domaći dug prema Ugovoru o kratkoročnom kreditu na iznos od 2 miliona eura kojeg je kod te banke početkom prošle godine uzeo bivši gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac. Do kraja godine, lokalna uprava je od tih 2 miliona, Prvoj banci vratila ukupno 1.457.578 eura.

Ostatak dugoročnih kreditnih obaveza lokalne uprave Tivta na posljednji dan prošle giodine činili su krediti prema njemačkoj KfW banci uzeti ranijih godina radi izgradnje nove vodovodne i kanalizacione infrastrukture, preko Ministarstva finansija i Vlade Crne Gore. Od tih kredita na kraju prošle godine Opština Tivat je imala obevezu da vrati još 720.623 eura od kredita uzetog još 2008. za realizaciju tzv,. Faze III izgradnje nove kanalizacione i vodovodne mreže, dok još nije bila počela otpata najnovija dva kredita za Fazu V iz 2015. odnosno 2017. godine u pojedinačnim iznosima od 5.400.000 eura, odnosno 2.204.576 eura.

Zbog lošeg stanja ju gradskoj kasi koju je zatekla aktuelna lokalna uprava tog grada u prvom kvartalu ove godine uzela je dodatni, dugoročni kredit od 3 miliona eura kod Crnogorska komercijalne banke, sa rokom otplate od šest godina, a što znači da su ukupne kreditne obaveze grada u međuvremenu još narasle i sada iznose oko 11 miliona eura.


Inače, prema nalazu revizora, pored ovih kreditnih, Opština Tivat je na dan 31. decembra prošle godine imala i još ukupno 1.214.010 eura dospjelih a neizmirenih kratkoročnih obaveza. To se odnosi na neizmirene poreze i doprinose na plate zaposlenih u Opštini, neplaćene račune za struju, vodu, telefon, kancelarijski materijal i poštanske uluge, brojne neplaćene račune dobavljačima i pružaocima raznih usluga, neplaćene usluge odvoza smeća, neizmirene obaveze prema kamatama za ranije dugoročne kredite kod KfW banke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.