NavMenu

Ministarstvo finansija objavilo javni poziv za obezbjeđivanje socijalnih bonova

Izvor: eKapija Petak, 16.07.2021. 15:10
Komentari
Podeli
(Foto: Ministartsvo finansija i socijalnog staranja)
Ministarstvo finansija i socijalnog staranja potpisalo je javni poziv za obezbjeđivanje vaučera za trgovinu prehrambenih proizvoda - socijalnih bonova.

Kako je navedeno, učesnici javnog poziva mogu biti privredna društva, odnosno preduzetnici koji su registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata za obavljanje djelatnosti trgovine prehrambenim proizvodima, posjeduju dokaz o uredno izmirenim obavezama u pogledu poreza i doprinosa i daju izjavu u pisanoj formi da će sami vršiti štampu i distribuciju vaučera.

Privredno društvo, odnosno preduzetnik je dužan da izda korisniku vaučer za trgovinu prehrambenih proizvoda na osnovu rješenja Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

- Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će finasirati vaučere privrednim subjektima, odnosno preduzetnicima na osnovu rješenja o ostvarivanju prava na vaučer za trgovinu prehrambenih proizvoda. Ministarstvo zadržava pravo da privredna društva, odnosno preduzetnike koji su uključeni u proces izdavanja vaučera za trgovinu prehrambenih proizvoda u slučaju nepoštovanja obaveza isključi iz liste - navodi se u pozivu.

Rok za podnošenje prijava na ovaj javni poziv je osam dana od dana objavljivanja, odnosno zaključno sa 24. julom 2021. godine.

Pitanja u vezi javnog poziva mogu se postaviti elektronskim putem na adresu: nina.delevic@mif.gov.me najkasnije do 23. jula 2021. godine.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će u roku od tri dana od završetka ovog javnog poziva, na svojoj internet stranici listu privrednih društava, odnosno preduzetnika koji su ispunili uslove predviđene ovim javnim pozivom. U roku od osam dana od dana objavljivanja liste Ministarstvo će zaključiti ugovore sa privrednim društvima, odnosno preduzetnicima koji su ispunili uslove predviđene ovim pozivom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.