NavMenu

Akcije Lovćen banke uvrštene na regulisano tržište Montenegroberze

Izvor: Mina Četvrtak, 15.07.2021. 14:04
Komentari
Podeli
(Foto: Ti_ser/shutterstock.com)
Predstavnici Montenegroberze i Lovćen banke potpisali su danas ugovor o kotaciji, kojim su akcije te finansijske institucije uvrštene na regulisano tržište.

Ugovor o kotaciji potpisali su izvršna direktorica Montenegroberze, Milena Vučinić i glavni izvršni direktor Lovćen banke, Vinko Nikić.

Akcije banke sa MTP ME tržišta, na kojem su se do sada kotirale, prelaze na napredniji segment, odnosno regulisano berzansko tržište. Trgovanje akcijama Lovćen banke, koja na bankarskom tržištu Crne Gore djeluje već sedam godina, na regulisanom tržištu Montenegroberze počinje u ponedjeljak.

Vučinić je kazala da je svakom direktoru berze zadovoljstvo kada uvrštava kvalitetne kompanije i kada ih uvodi na naprednije berzanske liste.

- Na taj način osnažujemo tržište kapitala, a s druge strane banka pokazuje odgovornost, korporativnu kulturu i da je sprmena i zrela da prati stroge kriterijume i parametre koje postavlja tržište kapitala - rekla je Vučinić.

Ona je saopštila da se nada da će Lovćen banka koristiti medij Montenegroberze, publikovati sve informacije i na taj način biti bliža investicionoj javnosti i klijentima.

- Radje činjenica da dišete s tržištem i prepoznajete ga i da želite i da ste spremni da budete dio najboljih, a tu vam je i mjesto - poručila je Vučinić.

Ona je podsjetila da se Lovćen banka pridružila crnogorskim bankama koje se već nalaze na regulisanom tržištu.

- Regulisano tržište je njihova zakonska obaveza, zato što su kompanije od javnog interesa i gro crnogorskih banaka se nalaze na toj listi - rekla je Vučinić.

Ona je objasnila da je put Lovćen banke bio malo specifičan u odnosu na druge banke, pa su se oni silom prilika našli na MTP ME tržištu, među kompanijama koje su u stečaju, gdje im, kako je dodala, nije mjesto.


- Emitent je prepoznao i inicirao da se nađe u društvu svih ostalih crnogoskih banaka - rekla je Vučinić.

U okviru regulisanog tržišta postoje liste, a Lovćen banka, kako je kazala, ispunjava uslove da bude na najprestižnijoj listi.

Nikić je rekao da očekuju da će Lovćen banka u budućnosti pronaći strateškog partnera, možda još jačeg, koji će jednoga dana biti možda i vlasnik većinskog paketa.

- Ulazak na berzu je samo podloga za bolje stvari koje će se desiti u budućnosti, ali prvenstveno nam je u interesu da podignemo nivo korporativne kulture, gdje pružate potpunu transparentnost, kvalitetno izvještavanje i ulivate povjerenje za sve činioce na tržištu - kazao je Nikić.

Regulisano tržište Montenegroberze čine segmenti berzansko tržište i slobodno tržište.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.