NavMenu

U Herceg Novom 80% turista u odnosu na 2019. godinu

Izvor: Mina Srijeda, 14.07.2021. 13:45
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Situacija u Herceg Novom je sa aspekta broja gostiju zaista izuzetna, ocijenio je predsjednik hercegnovske Opštine, Stevan Katić, i dodao sa u to gradu boravi 80% turista u odnosu na isti period 2019. godine.

- Mi danas zaista imamo veliki broj gostiju. Prema zvaničnim podacima to je oko 80% u odnosu na isti period 2019. godine, što je mimo naših očekivanja, jer smo mi mislili da će ih biti 50 do 60% - kazao je Katić.

On je dodao da je u razgovoru sa hotelijerima vidio da je zadovoljstvo veliko. Veliki hoteli su popunjeni i do oktobra.

- Velike su gužve i na graničnim prelazima, posebno na Sitnici nakon ukidanja naplatne rampe. To je trenutno najfrekventnii granični prelaz, kako za Crnu Goru tako i za Bosnu i Hercegovinu (BiH). Preko tog graničnog prelaza dolazi veliki broj gostiju iz regiona. Region se vratio u Herceg Novi, i Srbija, i BiH i Republika Srpska - naveo je Katić.

On smatra da su turističku sezonu dočekali potpuno spremni.

- Iskoristili smo situaciju iz prethodnog perioda da radimo na infrastrukturnom uređenju grada kako bi dočekali turiste i posjetioce - rekao je Katić.

Zanimljiv je podatak koji je saopštila direktorica Vodovoda, da je potrošnja vode u Herceg Novom 30% veća nego u 2019.

- To je ozbiljan podatak, jer se u odnosu na utrošenu vodu može primijetiti da ima dosta gostiju - kazao je Katić.


On je podsjetio da su otvoreni i Dani muzike, te da kreću i festivali, među kojima filmski počinje 1. avgusta. Nakon toga biće organizovani i brojni koncerti.

- Imaćemo i Gitar art, koji će se organizovati ove godine, zatim Opera festival. Sve ide po planu kao što je nekad bilo, samo sada u skladu sa epidemiološkim mjerama - poručio je Katić.

On smatra da posebno treba voditi računa o epidemiološkoj situaciji.

- Ne smijemo dozvoliti da broj zaraženih kulminira kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Zato posvećujemo poseban oprez i sa nivoa našeg tima za praćenje i pripremu turističke sezone - kazao je Katić, koji je pozvao građane Crne Gore da se i dalje pridržavaju propisanih mjera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Energija, Industrija

Green Grow Energy na Logističko distributivnom centru kompanije Voli gradi najveću solarnu elektranu na krovu u CG

Green Grow Energy gradi na krovu Logističko distributivnog centra (LDC) kompanije Voli u Podgorici najveću solarnu elektranu na krovu u Crnoj Gori. Ova kompanija pobijedila je na tenderu koji je Voli raspisao ranije. Kako je objavljeno na sajtu kompanije Green Grow energy, solarna elektrana Voli je dobila sve potrebne saglasnosti i dozvole i nalazi se u fazi realizacije. - Sa ukupno ugrađenih 4.100 solarnih panela i 20 invertora, ukupne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.