NavMenu

Herceg Novi dobio plato i javnu garažu sa 180 parking mjesta - Investicija vrijedna 3,9 mil EUR

Izvor: Media Biro Srijeda, 14.07.2021. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Herceg Novi je u samom centru grada, ispred zgrade Opštine, dobio novi plato i javnu garažu koji se prostiru na više od 6.700 m2. Javna garaža je, umjesto prvobitno planiranih 125, dobila 180 parking mjesta, uz osam rezervisanih za lica sa invaliditetom.

Vrijednost izgradnje ovog objekta započetog u martu 2020. godine koštala je građane Herceg Novog 3,9 mil EUR, a dobijen je jedan izuzetno reprezentativan objekat koji ne narušava urbanističku cijelinu i u mnogome doprinosi kvalitetu života u centru grada.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je tokom sinoćnjeg otvaranja da je prostor ispred Opštine Herceg Novi, koji je do prije dvije godine bio nedovoljno iskorišćen i simbolizovao neko drugo, prošlo vrijeme te da je konačno postao funkcionalan i dobio moderno ruho, kakvo priliči gradu koji se ubrzano kreće putem razvoja.

- Ovaj objekat, koji je ujedno jedna od najvećih investicija u poslednjih 30 godina finansirana direktno preko budžeta Opštine, simboliše ambiciju i težnju da podignemo standard i kvalitet života u Herceg Novom. On predstavlja profesionalizam i uspjeh, ali i hrabrost. U ekonomski najtežem periodu 21. vijeka, ne samo u Crnoj Gori već i u cijelom svijetu, učinili smo gotovo nemoguće - nismo zapostavili potrebe građana i gostiju Herceg Novog, niti zanemarili težnju za opštim napretkom i boljitkom. Pokazali smo da uz stručnost i posvećenost zajedno možemo realizovati projekte od višedecenijskog značaja,u korist svih vas koji živite ovdje ili posjećujete Herceg Novi, a u čijim će benefitima uživati mnoge generacije za nama - kazao je on.

Istakao je da će javna garaža biće od koristi svima - olakšaće pristup i boravak u centru grada, bilo da ste mještanin ili posjetilac Herceg Novog. U velikoj mjeri biće rasterećen mirujući saobraćaj, vrijeme traženja parkinga biće skraćeno, što će omogućiti veću mobilnost građana.

(Foto: Media Biro)
- Uvjeren sam da će ovaj plato biti mjesto okupljanja, druženja i razmjene iskustava, mjesto na kojem ćemo vidjeti mnoge kulturne programe i događaje od važnosti za grad. Oplemenjena maslinom, magnolijom i mediteranskim borom, kao i raznovrsnim zelenilom, vjerujem da će, kako vrijeme bude prolazilo, estetska vrijednost ove lokacije rasti, a mi biti svjedoci stvaranja nove vizure centra grada. Na ovom platou nastaće neke od najljepših uspomena, sentimentalno i vizuelno, kako za vas koji živite ovdje, tako i za sve one koji budu boravili u našem gradu - poručuje Katić.

Zahvalio je glavnom izvođaču radova, kompaniji Briv Construction, koji su, kaže, zajedno sa svim ostalim podizvođačima za realativno kratko vrijeme završili ovaj objekat, i time se pokazali kao izuzetno kvalitetni partneri Opštine Herceg Novi.

- Isto tako zahvalnost dugujemo i glavnom projektantu, gospodinu Branislavu Gregoviću koji je uradio ovaj izuzetan projekat, kao i nadzornom organu Institutu za građevinarstvo, koji su ispratili i nadzirali radove od samog početka - infrastrukturno, kulturno i ekonomski - ističe Katić.

Herceg Novi, smatra, zaslužuje da postane epicentar progresa cijele zemlje.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović kazao je kako ga uvijek raduje kada se presijecaju crvene vrpce naglašavajući da Herceg Novi i cjelokupnu Boku doživljeva kao jedan integralni prostor. On se nada da će iskustva iz Herceg Novog ubrzo prenijeti u Tivat.

- Zagovornik sam zajedničkih infrastrukturnih projekata na nivou Boke. Sve četiri opštine Boke imaju zajednički problem a to je saobraćajna infrastruktura, tako da smatram da ćemo u narednom periodu morati što prisnije da sarađujemo kako bi sve te probleme zajedno rješavali - naglasio je Komnenović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.