NavMenu

Pri kraju radovi na tri manja hotela na Žabljaku - Kompanija iz Hong Konga zainteresovana za izgradnju turističkog kompleksa na lokalitetu Uskoci

Izvor: RTCG Utorak, 13.07.2021. 14:03
Komentari
Podeli
Žabljak (Foto: Daniel Hering/unsplash)Žabljak
Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević kazao je da je do prošle godine taj grad bilježio rekorde po broju posjetilaca i broju noćenja. Nakon katastrofalne 2020. godine, Vukićević od ove sezone očekuje postepeni oporavak.

- Podsjetiću da je zimska sezona za nama bila iznenađujuće dobra, pa sa umjerenim optimizmom ulazimo i u ljetnju sezonu. Slike našeg grada ovih dana, gdje možemo vidjeti značajan broj turista, posebno stranaca, daju nam za pravo da očekujemo da će jul i avgust opravdati očekivanja - rekao je za Dnevne novine Vukićević.

On je rekao i da je, na sreću, najveći dio investitora nastavio da ulaže u započete projekte.

- Što se Žabljaka konkretno tiče, imali smo sreću da je najveći dio investitora nastavio da ulaže u započete projekte. Takođe, i u prethodnoj, kriznoj godini, imali smo interesovanje stranih investitora za ulaganje u hoteske i ugostiteljske objekte - rekao je Vukićević.

Privodi se, kaže on, kraju izgradnja tri manja hotela u gradu.

- Radi se o domaćim investitorima. Sigurno je da je ekonomska kriza doprinijela da se finalizacija radova odloži za određeni period. Pri kraju su i radovi na rekonstrukciji motela na lokalitetu Radovan Luka, u selu Tepca - rekao je Vukićević.

Kad je riječ o izgradnji hotela Durmitor, koji je od kapitalnog značaja za turističku privredu Žabljaka, od investitora, Adriatic Properties dobili su, kako je rekao, informaciju da izvođenje radova teče ustaljenom dinamikom, i da će hotel biti završen u predviđenom roku.


- Na lokalitetu Uskoci, na pet kilometara od grada, kompanija sa sjedištem u Hong Kongu je zainteresovana da gradi turistički kompleks. Predstavnici Opštine su održali par sastanaka s ovim investitorima. Očekujemo njihove dalje korake u cilju realizacije ove značajne investicije - kazao je on.

Govoreći o broju turista, kaže da je prema raspoloživim podacima, u junu ove godine na Žabljaku bilo prijavljenih 2.058 gostiju, što u odnosu na 2020. godinu, kada su u junu registrovana 294 posjetioca, povećanje od 600%.
- Podsjećanja radi, u junu 2019. godine, bilo je na Žabljaku 5.254 gosta. Dakle, i ovo pokazuje da se turistička privreda polako oporavlja - kazao je on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.