NavMenu

Grundfos gradi novi proizvodni pogon u Inđiji - Vrijednost investicije 20 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 08.07.2021. 16:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/ilkercelik)Ilustracija
U Inđiji je položen kamen temeljac za igradnju novog proizvodnog pogona fabrike Grundfos.

Novi pogon stvoriće mogućnost da se broj od 900 radnika, koliko danska kompanija trenutno zapošljava - poveća.

Polaganju kamena temeljca prisustvovala je i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsjednik opštine Inđija Vladimir Gak. Brnabićeva je najprije obišla postojeći proizvodni pogon. Glavni proizvod su pumpe za grejanje i klimatizaciju, kao i pumpe za vodosnabdijevanje, otpadne vode i dozirne pumpe.

Takođe, prije dvije godine otvoreno je i novo unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda.

- Više od 500 mil EUR direktnih ulaganja je stiglo u Inđiju. Kada sam rekao da će Inđija biti najveće gradilište u Sremu, tada je možda nekom zvučalno pretenciozno, ali ovo su novih 20 mil EUR i 20.000 m2 proizvodnog pogona - istakao je Vladimir Gak, predsjednik Opštine Inđija.

Da je Inđija jedna od najboljih evropskih lokacija za investicije, podsjetila je i premijerka Brnabić.

- Ovom investicijom Grundfos prelazi brojku od 1.000 zaposlenih, a samim tim je treća fabrika Grundfosa u svijetu. Konkurencija je bila ogromna, ali zaposleni ovde su uradili mnogo. Vi ste ti koji su omogućili novu investiciju, da se kompanija ovdje širi, a ne negdje drugdje. Za Grundfos korona kao da nije postojala, jer proizvodnja i izvoz su bili u 2020. godini veći nego u 2019. - rekla je premijerka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.