NavMenu

Crna Gora i BiH potpisale sporazum o gradnji mosta na Tari - Početak radova očekuje se do kraja godine

Izvor: eKapija Utorak, 06.07.2021. 08:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja mosta na rijeci Tari mogla bi da počne do kraja godine, a sporazum o realizaciji zajedničkog projekta Crne Gore i Bosne i Hercegovine potpisan je na marginama četvrtog sastanka Ministarskog savjeta Transportne zajednice.

Sporazum o gradnji mosta na Tari potpisali su crnogorski ministar kapitalnih invetsicija Mladen Bojanić i ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović.

Preliminarna procijenjena vrijednost mosta iznosi 2,5 mil EUR, pri čemu svaka strana snositi po 50% investicije.

Projekat podrazumijeva gradnju mosta na Tari na spoju magistralnih puteva M3 (Šćepan polje) i M-18 (Hum), kao i priključnih graničnih dionica, čime će se značajno poboljšati saobraćajna povezanost Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Gradimo mostove i povezujemo region na dobrobit građana i privrede - napisao je na svom Tviter nalogu Mladen Bojanić nakon potpisisvanja sporazuma.

Prema riječima Vojina Mitrovića, sredstva za izgradnju ovog mosta već su obezbijeđena, tako da se do kraja godine očekuje početak radova.

- Njegova izgradnja ujedno znači i početak izgradnje dionice puta Foča-Šćepan Polje - dodao je Mitrović, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Domaćin sastanka koji je održan na Brdu kod Кranja bila je Slovenija, kao predsjedavajuća Evropske unije. Sastanak je okupio ministre iz šest partnerskih zemalja sa zapadnog Balkana, Evropsku komisiju i predstavnike država članica EU.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.