NavMenu

Nezadovoljni poljoprivrednici traktorima došli ispred Skupštine - Ukoliko ne bude sastanka sa zvaničnicima radikalizacija protesta

Izvor: Mina Ponedjeljak, 28.06.2021. 15:32
Komentari
Podeli
Sa protesta u Podgorici (Foto: Media Biro/G. Šaban)Sa protesta u Podgorici
Poljoprivrednici, koji su danas protestovali ispred zgrade Skupštine, poručili su da će biti primorani da radikalizuju proteste ukoliko uskoro ne dođe do sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrom finansija i socijalnog staranja, Milojkom Spajićem.

Milko Živković iz Unije stočara Crne Gore kazao je novinarima da njihovi zahtjevi ostaju isti, kao i da traže radni sastanak sa Krivokapićem i Spajićem, koji bi trebalo u što kraćem vremenu održati.

- Ovo što smo korektni ne znači da će naše strpljenje trajati u nedogled. Može se zaista desiti da cistjerne budu prosute po Podgorici i svim drugim gradovima - kazao je Živković.

On je naveo da će o daljim potezima javnost blagovremeno biti obaviještena.

Takođe, danas neće biti sastanka, a Odbor će, kako je saopšteno, odlučiti koliko poljoprivrednici mogu čekati.

Živković je, u ime okupljenih, zahvalio na dočeku i ukazanoj pažnji prema poljoprivredicima Crne Gore.

- Oni da su došli kod nas naš doček bi bio značajno drugačiji. Takođe, hvala ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću, koji je u jednom momentu omalovažio crnogorske stočare i nadamo se da to neće imati priliku nikad više da uradi - naveo je Živković.

Nekoliko desetina poljoprivrednika na traktorima je došlo ispred zgrade Skupštine, tražeći od Krivokapića i Ministarstva finansija da ispune njihove zahtjeve.

Poljoprivrednici u pismu koje su uputili Krivokapiću zahtijevaju da Vlada izdvoji novac iz rezerve budžeta, te da im se plati po pet centi po litru proizvedenog mlijeka od početka godine do stabilizacije tržišnih cijena.

Pored toga, oni zahtijevaju povraćaj akcize na gorivo po hektaru za sve obrađene рovršine u Crnoj Gori uključujući i pokošene površine, kao i rješavanje viškova crnogorskih sireva kako bi otkup kozjeg i ovčeg mlijeka mogao da počne od 1. juna.

Od Vlade traže i pisanu garanciju da će riješiti pozicije u trgovačkim lancima i hotelima za prodaju crnogoskih proizvoda i smanjiti uvoz onih proizvoda koje crnogorska poljoprivreda proizvodi u potrebnim količinama.

Ministarstvo poljoprivrede odlučilo je u nedjelju da obezbijedi dvomjesečnu dodatnu pomoć od 210 hiljada EUR za mljekarski sektor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.