NavMenu

Podrška barskim preduzetnicima - Za 32 biznis ideje 150.000 EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.06.2021. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rangizzz/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija za raspodjelu sredstava po Programu podsticanja razvoja preduzetništva Opštine Bar, donijela je odluku o odobravanju sredstava za podršku preduzetništvu za 2021. godinu. Ovom odlukom dodijeljeno je čak 150.000 EUR budžetskih sredstava za podršku u realizaciji biznis ideja, i to za 32 prvorangirana biznis plana na javnom konkursu koji je bio otvoren 45 dana.

Sredstva podrške dodijeljena su sljedećim preduzetnicima i privrednim društvima: DOO Mondo Bianco u iznosu od 5.000 eura za razvoj biznisa vešeraja, sa biznis idejom "Kupovina savremene opreme u cilju unapređenja poslovanja i zaštite životne sredine" 4.973,90 eura dobio je Luka Budimić, dok je DOO Frequenci za plan print click platforme za digitalno štamapnje dobio podršku od 5.000 eura, isti iznos sredstava dobio je biznis plan Lookability studio kao i ideja turističke valorizacije poljoprivrednog gazdinstva Olive Queen.

Za Kamp u pirodnom okruženju sa prezentacijom i promovisanjem ostataka objekata i puteva minulih civilizacija Nine Marković dodijeljeno je 5.000 eura, isti iznos dobio je plan otvaranja optičarske radnje i zapošljavanja novih radnika Alme Đulamerović kao i DOO In Spe za proizvodnju prirodne kozmetike sa faktorom za turističku sezonu 2021. DOO Health & beauty centre za hipoterapiju podržan je istim iznosom sredstava ali i biznis ideje Ane Krstajić - Antibareos engraving art, obogaćivanje asortimana lokalnih suvenira savremnom tehnologijom laserskog graviranja i Milene Banović za ručno rađene predmete i suvenire od maslinovog drveta. Po 5.000 eura dodijljeno je DOO Digitella za plan Turstička agencija - destinacijska vjenčanja kao i za ideju Dragana Nikpalevića - Zdravo i svježe, usluge spremanja i dostave hrane. Za otvaranje berbery shopa Kalinić, Vasilije Kalinić podržan je sa 4.982 eura.

PZU OSA Stomatologija Aljošević konkurisala je sa biznis idejom Diodni laser EPIC C, Bio lase podržana je sa 5.000 eura kao i Nikola Dumezić sa planom smještaja za pse, DOO Čamdžić 011 za izradu web prodavnice i pratećeg sajta, te SZR Stolarska radionica Pukić za ideju "od stolarske do umjetničke radionice". Biznis ideja PZU OSA Sanja Dent podržana je sa 4.900 eura za modernizaciju stomatološke ordinacije, dok je Paintball club i preduzetnik Vlado Đurović za ideju dobio 5.000 eura, kao i DOO Kozmetički salon Marika sa planom pod nazivom "Marika - simbol njege i ljepote".

Na konkursu su sredstva dodijeljena i za ideju Vere Šojić i otvaranje škole engleskog jezika po Hellen Doron metodi i to 4.267 eura, za plan DOO Air system sa istoimenom idejom 4.200 eura, za ideju Elvira Duškića za crnogorski slow food kao novu turističko-gastronomsko-edukativnu ponudu u iznosu od 4.200 eura te za plan Ljuba Mitrovića i Turistički kamp u Sotoniće u istom iznosu, a sa tim iznosom je podržan i DOO Clariee za ručnu izradu odjeće od prirodne kože i štofa. Biznis plan DOO Marinero 1 za online prodaju paket aranžmana sa akcentom na ruralni i aktivni turizam dobio je podršku u istom iznosu.

Preduzetnici koji su dobili podršku za biznis ideje su i Vanja Pekić sa agencijom za knjigovodstvo i sve vrste pravnih savjeta i inovacija u štampi u iznosu od 3.078 eura te Elmir Peković i plan Olives Montenegro (proizvodnja domaćih proizvoda) u iznosu od 4.200 eura. DOO Čarobni grad i plan pružanja usluge djeci sa posebnim potrebama podržan je sa 4.200 eura, Nataša Barlović sa idejom web platforme za oglašavanje nekretnina na prodaju irentiranje. www.kupinekretninu.me u istom iznosu, kao i DOO Domestico za izradu slanog i slatkog peciva na tradicionalan način za što je takođe dodijeljeno 4.200 eura.

- Opština Bar na ovaj način daje snažan impuls razvoju povoljnog poslovnog ambijenta i stvaranju novih prilika za poslovanje i zapošljavanje svim zaintersovanim građanima, te stvara uslove za ubrzanje ekonomskog razvoja i održivo poboljšanje kvaliteta života u opštini Bar - navodi se u opštinskom saopštenju

Sa preduzetnicima i privrednim društvima kojima su odobrena sredstva za podršku biznis planovima, predsjednik Opštine Dušan Raičević potpisaće posebne ugovore, dok će Komisija redovno pratiti dinamiku realizacije biznis planova i vršiti kontrolu namjenskog korišćenja dodijeljenih sredstava.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.