NavMenu

U hotelu Regent odlična posjeta tokom maja i juna - Velika očekivanja i od glavne sezone, za goste iz regiona posebna ponuda

Izvor: eKapija Subota, 26.06.2021. 11:02
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
U Crnoj Gori trenutno boravi oko 57.000 turista, što je 80% u odnosu na rekordnu 2019. godinu, pokazuju podaci Nacionalne turističke organizacije. Brojke koje svakodnevno stižu ulivaju nadu da će i špic sezone biti više nego dobar, te da je turistička privreda polako, ali sigurno počela da se oporavlja. U hotelu Regent Porto Montenegro veoma su zadovoljni posjetom tokom maja i juna, kada su premašili sve zadate ciljeve.

- Mi od prvomajskih praznika, čak i tokom juna mjeseca imamo visok procenat zauzetosti hotela, do tačke da možemo da kažemo da smo premašili sve zadate ciljeve. Sve ukazuje na to da će sezona da bude veoma kvalitetna i vjerujem da ćemo, kada u oktobru budemo sumirali utiske, moći da kažemo da je ona premašila sva očekivanja - kaže u razgovoru za eKapiju Elena Liljanić, PR i marketing menažder hotela Regent.

Prema njenim riječima, najveći broj gostiju dolazi iz regiona, ali i tržišta centralne Evrope, Kazahstana i zemalja njemačkog govornog područja.

- Gostima sa tradicionalnih tržišta poput Rusije, Velike Britanije i Amerike nadamo se u nekom kasnijem trajanju sezone, odnosno u postsezoni, naravno sve shodno mjerama. Pratimo situaciju na terenu kako u zemlji i regionu, tako i u inostranstvu, prilagođavamo svoje aktivnosti, te smo izuzetni aktivni i na digitalnom nebu svih navedenih tržišta - navodi naša sagovornica.

Za ljetovanje u Crnoj Gori postoji i značajno interesovanje turista iz Rusije, pogotovu što veliki broj ruskih državljana posjeduje nekretnine na primorju. Međutim, problem predstavlja činjenica da još uvijek nisu uspostavljeni direktni letovi.

- Imamo određeni broj klijenata iz Rusije koji dolaze preko Beograda ili Dubrovnika, koji su direktnim avio linijama povezani sa ovim tržištem. Međutim, u nedostatku ovih gostiju, imali smo sreću da su otvoreni direktni letovi iz Bjelorusije, te da tradicionalno imamo letove iz Ukrajine, kao i nove letove iz Kazahstana. Samim tim će na taj način i amortizacija ove situacije sa nedostatkom ruskih turista biti adekvatna - ističe Ljiljanić.

Tokom 2020. godine kada je pandemija koronavirusa bila u punom jeku, hotel Regent je gostima iz regiona obezbijedio 50% popusta. Specijalna ponuda za njih će biti dostupna i tokom ove sezone.

- Mi smo turiste iz regiona, koji su nam gosti i partneri svih 365 dana u godini, u vrijeme pandemije imali ponudu od 50% na naše "best flexible rate". Kao hotel koji svojim gostima i poslovnim vezama nije samo hotel, već i partner, htjeli smo da nastavimo akciju i na ovaj način ukažemo poštovanje našim gostima iz regiona koji su nam dolazili i u vrijeme pandemije. Tako da ove godine oni mogu da očekuju 40% popusta na naše objavljene cijene.

Govoreći o očekivanjima u nastavku sezone, naša sagovornica ističe da je pandemija reformisala cijeli svijet, pa i samu percepciju turizma.

- Ljudi sve više posebnu pažnju obraćaju na kvalitet, higijenu i samu uslugu koju dobijaju u hotelima sa pet zvjezdica. Mi smo, kako sam već navela, tokom maja i juna premašili sve zadate ciljeve i očekujemo da će tako biti tokom cijelog ljeta. Jedini kuriozitet, odnosno specifikum ove turističke sezone je taj što se rezervacije realizuju u roku od sedam ili deset dana. Da sad, na primjer, gledamo avgust mjesec, on nije adekvatno popunjen. Međutim, to u februaru i martu nije bio slučaj ni sa rezervacijama za maj i jun, a posjeta je bila odlična. To je ono što se promijenilo, pa se sama realizacija rezervacija dešava u vrlo kratkom roku - kaže Ljiljanić.

- Iz tog razloga je svaka godina, svaka sezona za sebe. Mi smo 2018. i 2019. došli na nivo da već u martu mjesecu imamo 60% popunjenosti hotelskih kapaciteta, međutim kovid je sve promijenio i nametnuo drugačiju dinamiku. Ipak, kako luksuz sa istorijske tačke gledišta uvijek preživljava, tako je i lukuzna turistička industrija preživjela i postala još jača, upravo iz pomenutog razloga što su gosti na prvo mjesto stavili kvalitet, umjesto kvantiteta - dodaje naša sagovornica.

Tokom sezone goste hotela Regent Porto Montenegro očekuju i brojna zanimljiva dešavanja.

- Tradicionalno organizujemo brojne tematske večeri, a sa velikim ponosom ističemo i da smo glavni sponzor International Fashion festivala koji se dešava 23 i 24. jula na lokaciji Mulo 2 ispred hotela. Sponzor smo i Verbier festival klasične muzike, dok će za naši gosti imati posebne pogodnosti za SuperWine festival koji se održava 3. jula - kaže Elena Ljiljanić za eKapiju.

D. Obradović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.