NavMenu

Na Netflix stiže prva ruska originalna dramska serija o Ani Karenjinoj

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 23.06.2021. 12:41
Komentari
Podeli
(Foto: Steve Heap/shutterstock.com)
Prva ruska originalna dramska serija, radnog naziva Ana K, koja će na raskošan i savremen način prepričati Anu Karenjinu Lava Nikolajeviča Tolstoja, biće dostupna publici na Netflixu.

Glavna uloga tragične Tolstojeve heroine, u modernom ruhu, pripala je glumici Svetlani Hodčenkovoj, poznatoj po filmu Dečko dama kralj špijun.

U Netflixovoj verziji ove serije radnja je smještena u modernu Rusiju u kojoj je Ana Karenjina i dalje dama iz visokog društva, ali i supruga budućeg gradonačelnika Sankt Peterburga. Ona ulazi u ljubavnu aferu sa Vronskim, drskim nasljednikom aluminijumske imperije.

Njihova veza brzo izmiče kontroli i ugrožava osjetljivu ravnotežu njihovih porodičnih veza i društvenih odnosa. Smještena između kosmopolitske Moskve, istorijskog Sankt Peterburga i surovog ruskog sela, serija istražuje teme strasti, odanosti i neoborive istine da nijedno bogatstvo ne može da nas spasi od sposobnosti ljubavi da nas oslobodi ili dovede u propast.

Knjiga Ana Karenjina je objavljivana u dijelovima od 1873. do 1877. godine, a smatra se jednim od najpoznatijih i najznačajnijih romana svih vremena. Ovo monumentalno djelo daje sveobuhvatan prikaz ruskog društva 19. vijeka, od aristokratskih salona do seoskih gazdinstava. U dva narativna toka, o ljubavi između Ane i Vronskog, i o odnosu između Kiti i Ljevina, autor ispisuje svevremene stranice o porodici, gubitku, ljubavi, izdaji, vjeri i prijateljstvu.

Smatra se da je lik Ane vjerovatno, makar dijelom, inspirisan Marijom Hartung, starijom kćerkom ruskog pjesnika Aleksandra Puškina. Zanimljivo je i to da je kao prototip za lik grofa Vronskog poslužio pukovnik Nikolaj Rajevski, koji je kao dobrovoljac učestvovao i poginuo u srpsko-turskom ratu.

Scenarista Netflixove serije Do jezera Roman Kantor, zajedno sa Marijom Mikulinom, napisaće adaptaciju slavnog romana.

- Dovesti Anu Karenjinu u Rusiju 21. vijeka i istovremeno je predstaviti cijelom svijetu na njenom jeziku na Netflixu za mene je ostvarenje sna, i doslovno, jer mi je ideja za ovu TV seriju došla u snu i od tada je jurim - rekao je Kantor.

Za režiju su, pored Kantora, zaduženi Valerij Fedorovič, Evgenij Nikišov, Nataša Merkulova i Aleksej Čupov. Serija će biti snimana u Moskvi i Sankt Peterburgu, a Netflix još nije objavio kada će premijerno biti prikazana širom svijeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.