NavMenu

Ne povezujte iPhone sa ovom Wi-Fi mrežom

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 22.06.2021. 13:26
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/JESHOOTS-com)
Ako imate iPhone, čuvajte se čudne Wi-Fi mreže sa imenom "%p%s%s%s%s%n". Ovo ime izaziva grešku koja opterećuje telefon i ukoliko se odlučite da se povežete na tu mrežu, kvari Wi-Fi vašeg uređaja,

Grešku je pronašao istraživač bezbjednosti Carl Schou, koji je problem podijelio na Twitteru.

Schou je objasnio da je nakon što se pridružio mreži "%p%s%s%s%s%n", njegov iPhone trajno onemogućio svoju WiFi funkciju. Prema 9to5Mac, greška takođe utiče na iPad, kao i na usluge poput AirDrop. Uređaji ne mogu da se povežu sa Wi-Fi mrežama ni nakon ponovnog pokretanja ili promjene SSID-a pristupne tačke.

Schou nije tačno otkrio kako je pronašao grešku, iako su to potvrdili i drugi hrabri korisnici Twittera koji su pokušali da se povežu na Wi-Fi mrežu sa tim imenom. MacRumors je izvijestio da se čini da se Wi-Fi na Android telefonima ne prekida kada je povezan na istu mrežu. Srećom, čini se da greška ne izaziva trajno oštećenje Apple hardvera i može se otkloniti jednostavnim podešavanjem, prenosi b92.

Samo treba da resetujete sva mrežna podešavanja, primjetio je 9to5Mac. To se može učiniti ako odete u Podešavanja > Opšte > Resetovanje > Resetovanje mrežnih postavki. Na ovaj način se resetuju sve sačuvane Wi-Fi mreže na vašem iPhone-u, zbog čega se briše ime sporne mreže iz memorije uređaja. Nakon toga, vaš telefon bi trebalo da se nastavi da se normalno povezuje uz pomoć Wi-Fi mreže.

Čini se da iOS misli da su znakovi nakon znaka procenta specifikator formata niza programerskog koda, koji se odnosi na ime promjenljive ili komandu koja se koristi u kodnim jezicima. Neki vjeruju da bi to na kraju moglo dovesti do oštećenja memorije, što bi prouzrokovalo da iOS-a eliminiše proces, a zauzvrat i vašu Wi-Fi funkcionalnost.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.