NavMenu

Počela izgradnja saobraćajnice MR2 ka kompleksu Luštica Bay u Radovićima - Investicija vrijedna 1,15 mil EUR, gradiće se i kružni tok

Izvor: eKapija Utorak, 22.06.2021. 12:29
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Tivat)
U Tivtu je počela izgradnja saobraćajnice MR2, duge 605 metara, koja predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR 1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima. Kako je saopšteno iz Opštine, projektom je obuhvaćena i izgradnja jednog kružnog toka.

Radove izvodi Civil engineer doo iz Podgorice, a vrijednost radova iznosi 1,15 mil EUR. Ugovorom je predviđeno da radovi traju 300 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

- Budući da je ovo infrastrukturni projekat od značaja za Opštinu Tivat i Crnu Goru, radovi na izgradnji MR2 će se izvoditi i tokom ljetnjih mjeseci - rekao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Podsjetio je da je ugovor za izgradnju ove saobraćajnice potpisan je još početkom oktobra prošle godine.

- Međutim sredstva koja je država uplatila na račun Opštine kako bi se put gradio, su potrošena nenamjenski od strane prethodne administracije. Mi smo se zadužili kod komercijalne banke kako bismo ispunili ovu obavezu prema državi i investitoru. Očekujem završetak radova u predviđenom roku - rekao je Komnenović.

Planirano je da nastavak ove saobraćajnice prođe jednim dijelom kroz prostor u kojem se razvija projekat Luštica Bay i poveže Tivat sa administrativnom granicom prema opštini Herceg Novi. Izgradnjom MR1 i MR2 u potpunosti je rasterećen regionalni put Tivat - Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i omogućen brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.