NavMenu

U toku veliki radovi na Jahorini - Za narednu ski sezonu biće spremne nove žičare, staze, prošireni ski bar

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 21.06.2021. 14:38
Komentari
Podeli
(Foto: oc-jahorina.com)
Na Jahorini su u toku najavljeni radovi na ski centru kako bi sa novim sadržajima opremom i žičarama spremno dočekao novu skijašku sezonu.

Prema pisanju OC-Jahorina.com, a koje prenosi portal Skijanje.rs, trenutno su na Jahorini u toku radovi na novim projektima od kojih je najveća investicija gondola Poljice, sa najnovijom tehnologijom, svjetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat.

Grade se dva šestosjeda, izgradnja šestosjeda u Rajskoj dolini je već krenula, a planirano je i prebacivanje instalacije šestosjed Poljice u naselje Trnovo kao i izgradnja dva ski lifta za stazu Spust gdje se 1984. godine održalo olimpijsko takmičenje.

Već je krenula izgradnja novog sistema osnježavanja na 7 km ski staza, a postojeće staze će se dodatno uređivati i zatravljivati.

Ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati projektu osvjetljena staze Novak Đoković dužine 1.000 m koje će dodatno proširiti ponudu u večernjem terminu i na ukupno 5 km ski staza za noćno skijanje.

Krenula je izgradnja velikog zip line preko jezera ali i proširenje terase Olimpijskog bara. U planu je modernizacija polazne i izlazne stanice čuvenog dvosjeda Ogorjelica. Takođe tu je i izgradnja potpuno novog parking sistema koji će doprineti boljem funkcionisanju na planini.

Rekonstrukcija dvoseda Ogorijelica

U toku je kompletna rekonstrukcija dvosjed žičara Ogorijelica 2. Postavlja se nova sajla, motori, korpe, itd

Osnežavanje na novoj stazi Obućina bare

Po planu teku i radovi na sistemu vještačkog osnježavanja nove ski staze Sunčana dolina - Obućina bare.

Nova gondola Poljice

Isporuka opreme za novu gondolu Poljice je u toku a na trasi postojećeg šestosjeda na Poljicama krenula je izgradnja nove kabinske gondole. Polazna stanica gondole biće na Poljicma na postojećoj garaži šestosjeda, postojeći šestosjed se skida i montiraće se na ski stazu Sunčana dolina - Obućina bare.

Izlazna stanica gondole na vrhu Poljica bice spojena tunelom - toplom vezom sa restoranom Olimpijski bar da bi posjetioci i neskijaši mogli da dođu i borave u restoranu kad je hladno i loše vrijeme.

Na polaznoj stanici gondole gradiće se podzemna garaža.

Radovi na Rajskoj dolini, novi šestosjed i ski lift

U toku su radovi i na platou Rajska dolina između dosadašnjih ski liftova Olimpik i Željo. Radi se na izgradnji novog šestosjeda i novog ski lifta Olimpik sa ski kasama, između dvije ski staze - staze Željo i staze Olimpik.

Šestosjed i lift Olimpik će kupiti sve skijaše sa svih ski staza i skijaše koji bi silazili sa izlazne stanice šestosjeda Prača, kapaciteta do 2.400 skijasa po satu. Izlazna stanice šestosjeda bi bila između ski liftova nekadašnjih Olimpika i Želje. Sa ovim projektom bi zaživio i najbolji, najomiljeni dio skijalista na Jahorini.

Uz izgradnju šestosjeda i novog ski lifta Olimpik radiće se na proširenju ski staza, sistemu osnježavanja, postavljanja noćne rasvjete…

Osnježavanje lijeve strane ski staze Prača

Još u maju počeo je rad na sistemu osnježavanja ski staze Prača (lijeva strana). Ova ski staza biće osnježena cijelom dužinom od 1.300 metara.

Lijeva ski staza je srednje težine, kategorije plava i crvena, kompletno je uređena, proširena i zatravljena. Po ocjeni skijaša spada u jednu od najboljih i najuzbudljivijih ski staza na Jahorini.

Obilaznica Osmice – Ogorjelica - Poljice

Još tokom maja počela je izgradnja novog putnog pravca: Osmice – Ogorjelica - Poljice, kružna obilaznica.

U skorijoj budućnosti u Olimpijski centar Jahorina će se ulaziti iz prvaca Pala na Osmicama gdje je prošla nova trasa puta prema Podgrabu. Kružna obilaznica kretaće sa Osmica, pa ispod hotela Vučko prema magistralnom putu za Praču.

Izlaz sa novog putnog pravca i zaobilaznice biće put prema Ogorjelici na desno pa nazad na Poljice i prema naselju Šator. Sadašnja trasa puta od Poljica do Osmica biće jednosmjerna ulica kao izlaz iz Jahorine.

Ubrzo kreće i rehabilitacija putne mreže Pale – Jahorina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.