NavMenu

Opština Bar i Kulturni centar kreću u revitalizaciju bioskopa, obezbijeđeno 110.000 EUR

Izvor: eKapija Petak, 18.06.2021. 15:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Bar i Kulturni centar otpočeće projekat revitalizacije biskopa u Baru. Predsjednik Opštine Dušan Raičević saopštio je da su obezbijeđena sredstva za ovaj projekat a je u četvrtak zaključen i sporazum između Opštine Bar i JU Kulturni centar o prenosu i načinu korištenja sredstava za realizaciju ovog važnog projekta.

Opština Bar zaključila je ranije ugovor o sufinansiranju projekta revizalizacije bisokopa sa Ministarstvom kulture i Filmskim centrom Crne Gore koji predviđa uspostavljanje i opremanje bioskopa savremenom tehnikom u cilju revitalizacije redovne prikazivačke djelatnosti i razvoja kinematografije koja ima značajno mjesto u ukupnom razvoju kulture u Baru ali i Crnoj Gori.

Ugovorom su obezbijeđena sredstva, od Ministarstva kultura u iznosu od 50.000 eura dok je Filmski centar obezbijedio sredstva u iznosu od 60.000 eura što čini ukupan iznos od 110.000 eura koji je opredijeljen Opštini Bar za ovaj projekat. Kulturni centar će obezbijediti namjenski prostor kao i regulisanje komunalnih i drugih obaveza koje proizilaze iz projekta u cilju što efikasnije i brže realizacije i finalizacije istog.


Kako su se stekli svi uslovi za početak realizacije ovog projekta, predsjednik Opštine Dušan Raičević potpisao je Sporazum sa direktorom Kulturnog centra Erolom Marunovićem o prenosu sredstava ovoj ustanovi, koja će u ime Opštine Bar sprovesti projekat revitalizacije biskopske sale i omogućiti građanima savremen, modran i interesantan prostor i sadržaj, upotpunjavajući time kulturnu i zabavnu ponudu grada Bara kao prepoznatljivog centra kulturnih, pozorišnih, književnih, muzičkih, dramskih a sada i filmskih dešavanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.