NavMenu

Objavljen prvi zvaničan trejler filma "Južni vjetar 2: Ubrzanje" (VIDEO)

Izvor: eKapija Srijeda, 16.06.2021. 14:18
Komentari
Podeli
(Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Upravo se na YouTube kanalu ovog filma pojavio se prvi trejler filma "Južni vjetar 2: Ubrzanje"; film je kao i prethodni, ogromni ovdašnji i regionalni hit režirao Miloš Avramović. Autori scenarija i ovog puta su Petar Mihailović i Miloš Avramović. Projekat ovog filma podržali su Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, ali i Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). Planirane su festivalske premijere tokom ljeta, a očekuje se da film stigne u bioskope na jesen.

Sinopsis filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" otkriva sledeće: Petar Maraš (Biković) koristi prednosti stečenog statusa "neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja". Želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove, i vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vernim Baćom (Radonjić), odlazi u istočnu Srbiju. Tamo ga zatiče vijest koja će ga primorati da momentalno promijeni planove. Životi na ivici, igre po pravilima međunarodnih narko kartela, uz veliki broj do sada neviđenih akcionih scena, samo su neki detalji koji nas čekaju u "Ubrzanju".

U filmu ključne uloge glume: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Jovana Stojiljković, Luka Grbić, Mak Marinov, Anstasia Everall, Assen Blatechki, Nenad Heraković, Mladen Sovilj. Na Južnom vetru 2 su raduili i: direktor fotografije Lazar Radić, montažer Lazar Predojev, scenograf Dušan Radoičić, kasting direktor Nenad Pavlović, kostimografkinja Jelena Đorđević, maskerke su bile Petra Macura i Jas,ina Banović, snimatelj zvuka Igor Popovski. Za dizajn zvuka bio je zadužen Luca Anzellotti (Anzellotti Digital). … Pored srpskih filmskih radnika, ekipu čine filmski profesionalci iz Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Film produciraju Miloš Avramović, Miloš Biković, Tatjana Žeželj Gojković i Miodrag Radonjić. Hrvatski koproducent je Stanislav Babić. Izvršni producenti su Goran Bjelogrlić i Ljubomir Božović.

Film produciraju Miloš Avramović, Miloš Biković, Tatjana Žeželj Gojković i Miodrag Radonjić.

Film je nastao kao plod saradnje kuća: Režim, Telekom Srbija, Archangel Digital Studios, Film District, Archangel Film, Telefilm.

Krajem septembra prošle godine, ekipa Filmskog centra Srbije, na čelu sa direktorom Gordanom Matićem, posjetila je snimanje filma Južni vjetar 2: Ubrzanje, i tom prilkom reditelj Miloš Avramović izjavio je:

- Akcija počinje nakon uvodne trećine i traje gotovo bez prekida do odjavne špice: svaka sledeća scena je zahtjevnija i spektakularnija od prethodne. Sve to do finala koje pomera granice u produkciji, scenografiji, kaskadama… Mnogo truda je u sve to uloženo i nadam se da će se to i vidjeti u filmu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.