NavMenu

Nvidia više neće objavljivati drajvere za Windows 7

Izvor: PC Press Utorak, 15.06.2021. 15:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Iryna Tiumentseva/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Nvidia je najavila da od oktobra ukida podršku za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 drajvere, budući da planira da se fokusira na Windows 10, te novije verzije operativnog sistema.

To znači da će nove funkcije i zakrpe od oktobra dobijati jedino Game Ready Drivers za Windows 10, dok će Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 do septembra 2024. moći da preuzimaju samo važna sigurnosna ažuriranja. Tako će korisnici ostati lišeni poboljšanja koja utiču na performanse, a kompanija svoju odluku pravda time što je Microsoft već ukinuo podršku za Windows 7 i Windows 8, a i Windows 8.1 se bliži kraju.

Najveći dio GeForce klijenata već koristi Windows 10, zbog čega se Nvidia i fokusira na ovu verziju operativnog sistema. Poslednja Game Ready Driver podrška za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 planirana je za 31. avgust. Ističe se da promjene neće mnogo uticati na gejming iskustvo ukoliko korisnici ovih Windows verzija igraju već postojeće igre, ali hoće na one koji budu poželjeli nove igre.

Prema Steam istraživanju koje je sprovedeno u maju, 2.13% korisnika ima Windows 7, 0.07% Windows 8, dok se za Windows 8.1 odlučuje tek 0.98% od ukupnog broja. Ističe se da korisnici starijih verzija i dalje mogu besplatno da pređu na Windows 10.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.