NavMenu

Predstavljena platforma FINNO - Sve informacije o finansijskim instrumentima podrške za MSP dostupne na jednom mjestu

Izvor: eKapija Utorak, 15.06.2021. 15:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
FINNO - Access2Finance and Innovation platforma - nova platforma koja nudi informacije o finansijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim malim i srednjim preduzećima (MSP) u jugoistočnoj Evropi zvanično je predstavljena, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Platforma je razvijena u okviru Enterprise Europe Network i na inicijativu sedam EEN konzorcija: Federacija BiH, Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Cilj platforme je rast i razvoj MSP u cijeloj jugoistočnoj Evropi kroz poboljšanje njihovog pristupa finansijama i fokusiranjem na inovativni proces od poslovnih ideja do komercijalnog uspjeha na međunarodnom tržištu.

- Imajući u vidu da postoje razne vrste finansijske i inovativne podrške za MSP, koju pružaju različiti EU programi i institucije, FINNO nudi informacije o svim relevantnim i dostupnim mogućnostima finansiranja i inovativne podrške koje bi mogle odgovarati određenom poslovanju. Osim informativnog karaktera, platforma okuplja MSP i finansijske institucije uključene u određene EU programe, ali takođe povezuje i međunarodne učesnike koji bi mogli pomoći MSP u jugoistočnoj Evropi da dalje razvijaju svoje poslovanje - objašnjeno je.

Platforma predstavlja one stop shop za MSP u regionu i osim EEN prezentuje projekte WB EDIF, EBRD, InvestEU, RCC I WB6 CIF, Horizon Europe, EIT.

Platforma ukazuje na koje EU fondove i finansijske programe možete da se prijavite, kako možete pronaći MSP i finansijske institucije uključene u određene EU programe i kako da se povežete sa međunarodnim inovativnim učesnicima i unaprijedite svoje poslovanje.

Registracija je dostupna OVDJE.

Prvi u nizu je događaj WB EDIF forum, koji će se održati 25. juna 2021. godine, koji podrazumijeva panel predstavljanje i diskusiju, nakon čega će uslijediti b2f sastanci. Agenda je dostupna OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.