NavMenu

Direktori i piloti Montenegro Airlinesa potražuju preko 5 mil EUR

Izvor: Mina Utorak, 15.06.2021. 10:37
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Bivši direktori, piloti, letačko osoblje i drugi radnici Montenegro Airlinesa (MA), koji je od maja u stečaju, prijavili su stečajnoj upravi potraživanja od 17,2 mil EUR za neto zarade, poreze, doprinose, dnevnice i naknade.

Stečajni upravnik Saša Zejak priznao je 17,2 miliona EUR potraživanja, dok je osporio 3,8 miliona, što znači da su zaposleni prijavili 21 milion potraživanja u stečajnom postupku, piše Dan.

Potraživanja je prijavilo ukupno 666 zaposlenih, među kojima su najveća potraživanja pilota, direktora i tehničkog osoblja, pokazuje lista potraživanja za MA.

Kada su u pitanju izvršni direktori, najveće potraživanje, od 157,1 hiljadu EUR, prijavio je Živko Banjević, koji je tu funkciju obavljao u dva mandata.

Vlastimir Ristić, koji je na poziciju izvršnog došao u aprilu prošle godine, a otišao u januaru, prijavio je 42,94 hiljade EUR potraživanja.

Nekadašnjem izvršnom direktoru i predsjedniku borda direktora Zoranu Đurišiću priznato je šest hiljada potraživanja, dok mu je osporeno 62,5 hiljada EUR. On se sudio sa MA nakon odlaska iz kompanije 2014. godine i tužbom tražio nekoliko desetina hiljada EUR.

Posljednji predsjednik borda direktora kompanije Nikola Vukićević prijavio je potraživanje pod 97 hiljada EUR, dok Predrag Marković, nekadašnji član borda i komercijalni direktor, potražuje 73,76 hiljada EUR.

Direktorica finansija Jelena Kilibarda prijavila je 80.42 hiljade EUR potraživanja, a šefica kadrovske službe Nela Marković 39,5 hiljada EUR.

Kada su u pitanju potraživanja zaposlenih, tu su rekorderi piloti koji su, prema informacijama lista, prijavili potraživanja po osnovu plata, poreza, doprinosa, letačkih naknada, kao i dnevnica. Najveća potraživanja su prijavili kapetan letačke operative Draško Popović, 287,8 hiljada EUR, kao i pilot, a kasnije i vršilac dužnosti izvršnog direktora MA, Nikola Vukelić 287,2 hiljade.

On je postavljen za vršioca dužnosti nakon odlaska Ristića. Na tu poziciju ga je postavila nova vlast.

Preko 100 hiljada EUR potraživanja prijavilo je 33 zaposlenih, među kojima je najviše pilota, ali ima i tehničkog osoblja, čije su plate bile oko 25 odsto manje od plata pilota. Piloti su primali tri do četiri hiljade EUR.

Njihovo potraživanje je u prvom isplatnom redu i biće prioritetno u naplati nakon prodaje imovine MA.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.