NavMenu

ICT zajednica udružena u procesu izrade Strategije digitalne transformacije Crne Gore

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 14.06.2021. 14:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Den Rise/shutterstock.com)Ilustracija
ICT odbori poslovnih udruženja, kompanije i organizacije koje se bave digitalnom transformacijom u Crnoj Gori udružile su se kako bi zajednički doprinijele u definisanju ciljeva i procesu izrade Strategije digitalne transformacije Crne Gore. Pripremu Strategije digitalne transformacije Crne Gore 2022 - 2026 organizuje Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

Privredna komora Crne Gore, Asocijacija menadžera Crne Gore, Unija poslodavaca Crne Gore, Savjet stranih investitora Crne Gore, AmCham Montenegro, Crnogorski Telekom, Telenor Crna Gora, M:tel Crna Gora, Digitalizuj.me, DevClub i ICT Cortex - klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore okupili su se kako bi sinergijskim djelovanjem doprinijeli uspješnom procesu kreiranja, ali i implementaciji Strategije digitalne transformacije Crne Gore.

- Pomenuta udruženja, kompanije i organizacije formirali su platformu za razmjenu ideja, koja će se sastajati na redovnom nivou, a kao jedna od prvih aktivnosti koja je proistekla od strane učesnika ovog foruma jeste upućivanje zvanične inicijative Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija - saopšteno je iz PKCG.

Tom inicijativom okupljena ICT zajednica predložila je MJUDDM neophodnost kreiranja koordinacionog i savjetodavnog tijela na najvišem nivou, koje bi se sastojalo od predstavnika države, poslovnih udruženja, nauke i istraživanja, akademije, teleoperatera, banaka i zajednica/udruženja koje se bave digitalnom transformacijom, a koje bi za cilj imalo prije svega ubrzanje procesa digitalne transformacije u Crnoj Gori.

- Takođe, u tom zahtjevu, udružena ICT zajednica predložila je da se imenuju i predstavnici okupljenih udruženja, organizacija i kompanija u operativnom timu za izradu dokumenta Strategije digitalne transformacije Crne Gore, pa je okupljena ICT zajednica imenovala dva predstavnika u operativnom timu za izradu Strategije digitalne transformacije - navodi se.

Pored operativnog tima, predstavnici ICT zajednice biće dio i Savjeta za elektronsku upravu i Konsultativne grupe, koji će, uz operativni tim, sinergijski raditi na procesu osmišljavanja, pisanja i implementacije Strategije digitalne transformacije Crne Gore.

- Zadovoljstvo nam je što je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore prepoznalo ICT sektor kao jednog od esencijalnih učesnika u procesu izrade Strategije digitalne transformacije crnogorskog društva - zaključuje se u saopštenju objavljenom na sajtu Privredne komore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.