NavMenu

U Herceg Novom boravi oko 5.000 gostiju - Zadovoljni i hotelijeri

Izvor: Mina Nedjelja, 13.06.2021. 14:26
Komentari
Podeli
Herceg Novi (Foto: Aleksandar Parezanović)Herceg Novi
U Herceg Novom trenutno boravi oko 5.000 gostiju, što je oko 43% u poređenju sa 2019. godinom.

Dalibor Vuković iz Turističke organizacije (TO) Herceg Novi, kazao je da je to nešto niže nego što su imali u proteklih mjesec.

- Međutim, možemo slobodno reći da su cifre zadovoljavajuće, jer se sve svodi na projektovanu cifru od 50-60% koju smo dobili od državnog vrha - kazao je Vuković agenciji Mediabiro.

On je dodao da su gosti pretežno iz regiona, a najviše iz Srbije.

- Na osnovu prijava boravka, 38% gostiju je iz Srbije. Na drugom mjestu je Rusija sa 24% i na trećem mjestu gosti iz Bosne i Hercegovine, njih 18%. To je nešto što se uklapa u naše projekcije i aktivnosti koje smo radili na marketinškom planu, jer smo se fokusirali na region i Istočnu Evropu - poručio je Vuković.

Takođe, naveo je da su cijene smještaja pratile potražnju, te da su, u odnosu na 2019. godinu, cijene niže najviše do 30%.

- Privatni smještaji imaju veću fleksibilnost, jer mogu lakše da rade redukciju svojih cijena. Hoteli to rade opreznije, jer jednom drastično spuštene cijene teško se vraćaju na prvobitni nivo - rekao je Vuković.

U turističkoj ponudi Herceg Novog, osim sunca i mora, nalaze se i prateći sadržaji.

- Pripremili smo pješake i biciklističke ture. Dosta našu ponudu baziramo na prirodnom kontrastu. Vjerujemo da bi to ovog ljeta moglo biti zastupljeno, imajući u vidu na kampanje koje se zasnivaju na boravak u prirodi. Kreirana je gradska tura, koja se oslanja na novootvorenu Kuću nobelovca Iva Andrića - kazao je Vuković.


Prethodna tri mjeseca premašila očekivanja nekih od hotelijera

Prethodna tri mjeseca premašila su očekivanja nekih od hotelijera. Tome je svjedočila generalna direktorica Lazure Hotel&Marina Stanka Karazija.

- Usudila bih se reći da je maj bio naročito iznad 2019. godine. Nama je predsezona bila fenomenalna. Brojke nam pokazuje da ćemo sve do oktobra biti na nivou 2019. godine po rezervacijama. Smatramo da će taj booking konstantno rasti, jer iz dana u dan broj rezervacija raste - rekla je Karazija.

U ovom hotelu do korigovanja cijena došlo je u predsezoni, ali u glavnom dijelu sezone, kako je navela Karazija, toga neće biti.

- Od sada, naša prosječna cijena je veća nego što je bila 2019. godine. Smanjenje cijena nije bilo potrebno, što je fenomenalno za nas hotelijere. Turisti traže privatnost, mjesta gdje nije masivni turizam i to je ovdje prepoznato - zaključila je Karazija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.