NavMenu

Rare Millsime 2008 - Otmeni šampanjac sa dahom slanog mora

Izvor: Vino & fino Četvrtak, 10.06.2021. 11:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lukas Gojda/shutterstock.com)Ilustracija
"Mjehurići koji plešu u čaši i svježina koja se širi po cijelom nepcu" - ovim je riječima majstor podrumar u kući Piper-Heidsieck, Režis Kami, opisao svoju novu vinsku kreaciju, šampanjac Rare Millésime 2008, još jednu berbu vintažnog šampanjca koji predstavlja najveći ponos ove vinarije. Od kada je 1976. godine nastala linija šampanjca Rare Millésime, samo 12 berbi proglašeno je dovoljno dobro da vina nastala u njima mogu da ponesu ime Rare Millésime, u brut i roze izdanju.

Režis Kami je predstavio ovo vino na onlajn događaju koji je okupio veći broj vinskih stručnjaka i novinara.

- Kao kada u rano jutro hodate plažom i osjećate koliko je more slano. Ovaj salinitet vina je tipičan za Šampanju - rekao je Režis na zanimljivoj onlajn degustaciji, dodavši da izrazita mineralnost ovog vina doprinosi utisku elegancije i rafinmana.

- Nakon biljnih nota, dolaze na red voćne arome. Tu su egzotične arome tipične za Šampanju, kao što su svjež ananas, marakuja, kokos - rekao je Kami, koji je nešto ranije sumirao svoja osjećanja o aktuelnoj berbi čuvenog vina.

- Za mene, Rare Millésime 2008 predstavlja utjelotvorenje vječnosti, sa svojom beskonačnom, bogatom, sveprisutnom mladošću i svježinom. Ove senzacije se prepliću na nepcu u stalnom kruženju ukusa, od kojih je svaki precizniji i više harmoničan od prethodnog. Ovo vino je do sada steklo izuzetnu kompleksnost i mineralni karakter potcrtan orijentalnim notama koje obećavaju beskrajnu dugovječnost - naveo je iskusni vinar čija je karijera od 1994. godine vezana za kuću Piper-Heidsieck, a od 2018. je u potpunosti posvećen ekskluzivnoj liniji Rare.


Svečanost na kojoj je predstavljena nova etiketa iz linje Rare Millésime održana je u prostoru koji potpuno korespondira sa vizijom Režisa Kamija o tome da svaka berba ovog vina mora biti pravo umjetničko djelo. Galerija Avelin, legendarna antikvarnica i izložbeni prostor, ponudila je dio svog prostora pod vedrim nebom (i dalje su na snazi ograničenja okupljanja u zatvorenom prostoru) za promociju ovog elegantnog i luksuznog vina
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.