NavMenu

MOL Grupa kupuje maloprodajnu mrežu kompanije OMV sa 120 servisnih stanica u Sloveniji za 301 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.06.2021. 11:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Moskvina/shutterstock.com)Ilustracija
MOL Grupa postigla je dogovor sa kompanijom OMV, da kupi udio od 92,25% u kompaniji OMV Slovenija u kojoj INA već poseduje manjinski udio od 7,75% kapitala, od OMV Downstream GmbH, direktnog akcionara. Kupoprodajna cena iznosi 301 mil EUR (100% udjela MOL Slovenija).

Transakcija uključuje 120 servisnih stanica širom Slovenije. U okviru OMV Slovenija posluju tri brenda: OMV (108), Euro Truck (4) i Avanti/Diskont (8). MOL Grupa i INA postaće stoprocentni vlasnici i veleprodaje kupljene kompanije.

Sa 48 servisnih stanica MOL-a i pet servisnih stanica u Sloveniji pod brendom INA, MOL Grupa je trenutno treći igrač na tržištu maloprodaje.

- Ovaj korak u skladu je sa našim strateškim ciljevima da dalje proširimo našu mrežu servisnih stanica na postojećim i novim tržištima u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Cilj MOL Grupe do 2025. godine jeste da ima 2.200 servisnih stanica, ili možda i više, ako se ukaže još dobrih prilika - kaže predsjednik Uprave i izvršni direktor MOL Grupe Zsolt Hernadi.

U ovom trenutku MOL Grupa ima 1.941 servisnu stanicu u devet zemalja pod različitim brendovima: 466 u Mađarskoj, 434 u Hrvatskoj, 304 u Češkoj, 254 u Slovačkoj, 243 u Rumuniji, 106 u Bosni i Hercegovini, 70 u Srbiji, 53 u Sloveniji i 11 u Crnoj Gori.

MOL Grupa je tržišni lider u Mađarskoj, Hrvatskoj, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini, drugi najveći učesnik na tržištu u Češkoj i treći po veličini u Sloveniji, Rumuniji i Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.