NavMenu

Air Montenegro počeo sa komercijalim letovima - Prvi avion iz Podgorice za Beograd

Izvor: eKapija/Tanjug Četvrtak, 10.06.2021. 08:14
Komentari
Podeli
Avion na podgoričkom aerodromu (Foto: Gov.me)Avion na podgoričkom aerodromu
Nacionalna avio kompanija Air Montenegro je današnjim letom za Beograd i zvanično počela sa komercijalnim saobraćajem. Avion iz Podgorice sletio je na beogradski aerodrom u 8:45 i dočekan je svečano, vodenim lukom.

Kako je saopšteno iz kompanije ToMontenegro, letom iz Podgorice za Beograd, Air Montenegro je počeo svoj redovan komercijalni saobraćaj.

- Velika mi je čast što smo ovdje da oblježimo početak našeg redovnog komercijalnog saobraćaja. Iako je osnovana 8. februara, uspjeli smo za tri i po mjeseca da podignemo kompaniju na noge. Dvije stvari su nam davale energiju da uspijemo u ovom projektu: da služimo građanima i ekonomiji Crne Gore i da budemo na raspolaganju državnim subjektima poput naše reprezentacije i svih onih sa kojima imamo zajednički cilj - rekao je Predrag Todorović, izvršni direktor kompanije ToMontenegro.

Prvim komercijalnim letom Air Montenegra putovao je i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji je će se u Beogradu sastati sa srpskom ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

- Imam veliko zadovoljstvo da danas prisustvujem prvom komercijalnom letu nove nacionalne avio kompanije Air Mongenegro. Ovim je Vlada ispunila obećanje dato prije pet mjeseci da će Air Montenegro poletjeti prije glavne turističke sezone - napisao je Milatović na svom Tviter nalogu.

Avion na podgoričkom aerodromu (Foto: Gov.me)Avion na podgoričkom aerodromu
Kako je istakao, to je rezultat velikog truda i znanja Vlade i menadžmenta nove nacionalne avio kompanije.

- Air Montenegru želim sigurne i mirne letove na ponos crnogorskih građanja i benefit turističke i cjelokupne privrede - dodao je Milatović.

Na prvom letu bio je i predsjednik odbora direktora Aerodroma Nebojša Đoković.

- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što u ime kompanije Aerodromi Crne Gore mogu da poželim sreću našoj novoj nacionalnoj avio kompaniji i da našim prijateljima i partnerima zaželim ugodne letove, veliki broj putnika i da šire broj destinacija - poručio je Đoković.

Prve putnike aviona Air Montenegro u Beogradu je dočekao izvršni direktor za komercijalne poslove Aerodroma Nikola Tesla Miodrag Mirković. On je izrazio zadovoljstvo što je Beograd ponovo povezan sa Crnom Gorom novom crnogorskom aviokompanijom.

- Crnogorsko tržište je za Aerodrom Nikola Tesla izuzetno značajno. Podgorica i Tivat su među pet najposjećenijih destinacija sa našeg aerodroma. Računamo da će ove sezone Crna Gora biti jedna od najposjećenijih destinacija. Kompanija Air Montenegro će od danas povezivati sa Tivtom i Podgoricom na dnevnom nivou, sa dosta letova - rekao je Mirković.

Prema njegovim riječima, ovo tržište ima kapacitet za dvije kompanije, Er Srbiju i Air Montenegro.

Iz kompanije podsjećaju da se njihov redovan saobraćaj odvija prema Beogradu, Banja Luci, Ljubljani i Frankfurtu, te da putnici karte mogu kupiti putem zvaničnog sajta, kao i putem turističkih agencija i globalnih distributivnih sistema.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.