NavMenu

Planovi za podgoričko naselje Zlatica - Od deponije građevinskog otpada do rekreativne zone i novog puta

Izvor: RTCG Utorak, 08.06.2021. 13:03
Komentari
Podeli
ILustracija (Foto: mihalec/shutterstock.com)ILustracija
Izgradnjom petlje Smokovac u naselju Stara Zlatica formirana je deponija građevinskog otpada. Na inicijativu Glavnog grada, prije par dana započeta je njena sanacija, a mještani se žale i na stanje putne infrastrukture. Prvi čovjek grada kaže da neće stati na čišćenju prostora i obećava nove sadržaje u ovom kraju do kraja godine.

Autoput na koji ćemo se iz Podgorice priključivati preko Stare Zlatice donio je brojne probleme mještanima tog naselja. Jedan od njih je deponija građevinskog otpada, koja im kako kažu remeti svakodnevni život.

Gradonačelnik Podgorice je obišao prostor, a ubrzo nakon sastanka s mještanima izvođač radova je počeo odvoz materijala i sanaciju deponije. Prvi čovjek grada kaže da neće stati na čišćenju prostora i obećava nove sadržaje u ovom kraju do kraja godine.

- Govorimo o hiljadama tona koje ćemo iskoristiti da se popuni jedna rupa u neposrednoj blizini mjesta. Zatvorićemo rupu na staroj Zlatici. Nakon toga će kompletna površina biti nasuta humusom, to će se zatraviti. Tako se stvara pretpostavka za izgradnju sportsko rekreativne zone koja nedostaje Zlatici - kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Ali tu nije kraj problemima s izgradnjom auto puta, ulica Mihaila Ivanovića koja je ulazna u naselje raskopana je već mjesecima, a projektom je i sužena, kazali su mještani.

- Na bazi dogovora sa mještanima ja sam kontaktirao resornog ministra, zamolio ga da urgira sa predstavnicima Monteputa da daju saglasnost jednoj građevinskoj kompaniji da uđe i što prije, ne da popuni rupe, nego da se cijela ta dionica od 300 metara nanovo asfaltira i to ne u širini od četiri, već pet i po metara i dobili zeleno svjetlo. Ministar Bojanić je to korektno potvrdio. Očekujem da tokom juna počnemo sa realizacijom te dionice - kazao je on.

Projektom je bilo predviđeno i da se zatvori postojeći izlaz iz Dunavske ulice na magistralni put na šta su mještani negodavali, a gradonačelnik kaže da su izašli u susret i tom zahtjevu.

- Mi smo insistirali na tome da taj priključak ostane otvoren. O tome smo informisali ljude iz Monteputa prije godinu i po, na kraju sam ja iskoristio mogućnost koju imam kao gradonačelnik i donio odluke od opšteg interesa i na bazi sugestija koje smo dobili ta odluka predviđa da se ne ukida raskrsnica nego će ljudima iz donjeg dijela Zlatice biti omogućeno da se priključuju na magistralu - kazao je Vuković.

Vuković najavljuje i druge projekte na Zlatici među kojima su rekonsntrukcija ulice prve Crnogorske brigade i Brskutske. Kaže da je za završetak bulevara Vilija Branta neophodno riješti imovisko-pravne odnose, a podsjeća da su krenuli u rješavanje problema vodosnabdijevanja u tom kraju. Gradonečelnik vjeruje da će završetkom svih pomenutih projekata Zlatica biti ljepše mjesto za život.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.