NavMenu

Uskoro nova fabrika za preradu pitke vode na Bogiševcu u Pljevljima

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.06.2021. 14:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Orlando_Stocker/shutterstock.com)Ilustracija
U Pljevljima će uskoro biti izgrađeno postrojenje za preradi pitke vode Bogiševac, a Opština je nedavno raspisala tender za realizaciju ovog projekta.

Kako je saopšteno, ovo je jedan od kapitalnih projekata za koji je lokalna samouprava izdvojila sredstva u 2021. godini, čime je ušla u ispunjavanje strateških ciljeva od kojih je primarni poboljšanje kvaliteta vodosnabdijevanja grada. Podsjetimo, tenderom je za realizaciju projekta opredijeljeno 438.000 EUR.

- Projektovani objekat postrojenja za preradu vode je namijenjen poboljšanju vodosnabdijevanja visoke gradske zone, obzirom da se tretman vode sa Jugoštice, koja je tokom zimskih mjeseci mutna, ne vrši, već se samo hloriše u rezervoaru Bogiševac uz pomoć standardnog kompleta za gasno hlorisanje i injektorske pumpe - objašnjano je.

Predviđena je lokacija za novi objekat sa tehnologijom za prečišćavanje, neposredno uz rezervoar Bogiševac, kao i izgradnja taložnika.

- Postojeći rezervoar na Bogiševcu sagrađen je 1980. godine i obezbjeđuje vodosnabdijevanje više gradske zone. U rezervoar gravitaciono dotiče voda sa izvora Jugoštica, koji je udaljen 7,5 km od Pljevalja. Ovo je prvi izvor kaptiran za potrebe vodosnabdijevanja u Pljevljima 1986. godine. U okviru ovog sistema, nalazi se i pumpna stanica Podbogiševac koja se koristi periodično, u zavisnosti od potreba tj. u sušnim mjesecima, kada je izdašnost izvorišta Jugoštice na minimumu - navodi se na opštinskom sajtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.