NavMenu

Za direktora Aerodroma prijavilo se 14 kandidata iz Crne Gore i regiona

Izvor: Vijesti Srijeda, 02.06.2021. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/smith371)
Na konkurs za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore prijavilo se 14 kandidata iz Crne Gore i regiona, saznaju Vijesti iz izvora bliskih kompaniji.

Kandidati za izvršnog direktora su Vukadin Stojanović, Boris Mihailović, Biljana Jovanović, Ljube Stamenkovski, Radoje Karadžić, Nikola Jončić, Milenko Bijelić, Dejan Marković, Radovan Marić, Mihailo Matković, Vladan Drašković, Tonči Peović, Predrag Popović i Goran Jandreoski.

Konkurs za izvršnog direktora, koji je objavljen 5. maja, formalno je zaključen prošlog utorka, do kada su mogle da se dostavljaju prijave poštom.

Komisija za izbor izvršnog direktora Aerodroma u ponedjeljak je trebalo da obavi intervjue sa kandidatima koji su ušli u uži izbor i nakon toga da se donese odluka o toj funkciji.

- Odluka će biti donijeta u najskorije vrijeme, o čemu će javnost biti pravovremeno informisana - saopštili su tada iz Aerodroma.

Iz te državne kompanije su kazali da većina kandidata posjeduje zavidno iskustvo u vazdušnom saobraćaju, ekonomiji i menadžmentu, te da je oglas izazvao veliko interesovanje u zemlji i inostranstvu.

Pravo prijavljivanja na konkurs imali su i državljani drugih država u skladu sa zakonom.

Peović je član upravnog odbora Aerodroma u Zagrebu. Bio je dugogodišnji direktor aerodroma Dubrovnik i Zagreb, a trenutno je prvi čovjek aerodroma na Braču. Kao konsultant bio je angažovan na više aerodroma među kojima su Moskva-Šeremetjevo u Rusiji, Burgas i Varna u Bugarskoj, Kigali u Ruandi i Kukes u Albaniji.

Inspektor je zaštite vazdušnog saobraćaja ispred Svjetske vazduhoplovne organizacije ICAO, ima zavidnu međunarodnu karijeru u oblasti upravljanja aerodromima, a i predavač je u obrazovanju menadžera vazdušnih luka po programu ICAO i Međunarodne asocijacije aerodroma ACI.

Peović je za Vijesti u novembru 2007. godine kazao da će Hrvatska najvjerovatnije tražiti suvlasništvo u crnogorskim aerodromima kao odštetu za pljačku opreme s aerodroma Ćilipi tokom Domovinskog rata. Peović je rekao kako je jasno da Hrvatska ne može očekivati odštetu u novcu, ali i naglasio kako "ne dolazi u obzir ni povrat danas već zastarjele opreme".

Među strancima koji su se javili je i Jandreoski u čijoj se biografiji navodi da je na poziciji tehničkog koordinatora aerodroma TAV u Skoplju, a bio je na poziciji generalnog direktora Uprave za civilno vazduhoplovstvo Sjeverne Makedonije.

Prema podacima iz biografije Jandreoski je diplomirani inženjer elektronike, a ima diplomu iz menadžementa civilnog vazduhoplovstva u Singapuru, kao i diplomu iz vazduhoplovstva MBA Aviation Graduate na Univerzitetu Dunav Krems.

Stamenkovski, kako se navodi na njegovo profilu na Linkendinu, je ekspert u firmi M-NAV koja se bavi pružanjem usluga vazdušne navigacije.

Jončić je magistrirao na Fakultetu za saobraćaj u Beogradu. Bio je jedan od menadžera aerodroma u Nišu, a radio je na različitim menadžerskim pozicijama u Qatar Airwaysu, Air Serbia i Etihad Airwaysu.

Stojanović je bivši komercijalni direktor bivšeg nacionalnog avio-prevoznika Montengro Airlines (MA), a Marić, koji je po profesiji vojni pilot, bio je direktor tivatskog aerodroma.

Odbor direktora Aerodroma je smijenio Marića ove sedmice sa te pozicije, potvrđeno je Vijestima iz dva izvora bliska toj kompaniji.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora trenutno je član Odbora direktora Ognjen Jovović. On je na to mjesto izabran nakon što je Ana Lončarević podnijela ostavku na istu poziciju. Bivši izvršni direktor Danilo Orlandić smijenjen je 8. aprila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.