NavMenu

Cetinje planira gradnju hotela po ugledu na čuvenu Lokandu - Mogućnost privatno-javnog partnerstva

Izvor: eKapija Nedjelja, 23.05.2021. 15:58
Komentari
Podeli
(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Crna Gora i Švajcarska dijele evropski sistem vrijednosti, a njihovi odnosi sadržajni su i pogodni za unapređenje kroz saradnju u različitim oblastima, posebno u ekonomiji i turizmu, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i švajcarski ambasador Urs Schmid.

Kašćelan je, kako je saopšteno iz Prijestonice, predstavio Schmidu razvojne mogućnosti Cetinja i upoznao ga sa bogatom istorijom grada.

- Posebno su razgovarali o mogućnostima za ulaganje švajcarskih investitora na Cetinju u sektorima turizma, ugostiteljstva, kreativnih industrija, ali i drugim oblastima kao što su poljoprivreda i prerada mesa - navodi se u saopštenju.

Kašćelan je Schmida upoznao sa namjerom gradskih vlasti da sagrade hotel po ugledu na čuvenu Lokandu, te da bi taj poslovni poduhvat mogao biti realizovan kroz privatno-javno partnerstvo i sa investitorima iz Švajcarske.


Schmid je čestitao Dan nezavisnosti Kašćelanu i građanima Cetinja, dodajući da mu je drago što postoji interes lokalne uprave za unapređenje međudržavne saradnje u svim oblastima.

On je podsjetio da su švajcarski investitori već prisutni u Crnoj Gori, navodeći kao primjer rizorte Luštica Bay i Mamula, koje razvija kompanija Orascom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Uskoro nastavak radova na obilaznici oko Rožaja - Za drugu fazu izgradnje 8 mil EUR, raspisan tender

Izgradnja obilaznice oko Rožaja uskoro bi mogla biti nastavljena, pošto je Uprava za saobraćaj raspisala tender za preostale radove u okviru druge faze izgradnje ove saobraćajnice. Za ovaj posao opredijeljeno je 6,6 mil EUR bez, odnosno oko 8 miliona sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 23. maja do 10 sati. Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 350 ni duži od 450 kalendarskih dana od uvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.