NavMenu

Opština Bar podržala biznis ideju "Putevima crnogorskih ukusa"

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.05.2021. 15:12
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)
Kroz iskustvo u porodičnom poslu baranka Nikolina Kovačević prepoznaje da gastronomska kultura destinacije ima važno mjesto u kreiranju turističke ponude i sa tim ciljem razvija inovativnu biznis ideju "Putevima crnogorskih ukusa" koja omogućava turistima da na atraktivnim mjestima učestvuju u pripremanju tradicionalnih crnogorskih jela.

- Projekat "Putevima crnogorskih ukusa" koji je brendiran nazivom Montaste je radionica koja pruža mogućnost turistima da u neposrednom kontaktu sa prirodom pripremaju jela i na kraju uživaju u onom što su sami spremili. Iskustveni turizam postaje norma i sve se više putnika vodi time da je uz izabrano mjesto važno i iskustvo koje dožive. Montaste je spojio oboje. Interesovanje turista i turističkih agencija postoji - kaže Kovačević i ističe da je ovim projektom zaposlila četiri mlade djevojke koje gostima prenose svoja znanja o tradicionalnoj crnogorskoj kuhinji.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.